Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Nu începem o vânătoare de maşini, ci îi vizăm pe cei care parchează cu rea-voinţă!»

În contextul în care posibilităţile de parcare sunt foarte limitate pe raza municipiului Brăila, primarul Aurel Simionescu dă asigurări că echipajele dotate recent cu o autospecială pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal vor acţiona doar acolo unde şoferii încalcă cu rea-voinţă nu doar regulile de circulaţie ci şi pe cele ale bunului-simţ. "Nu intenţionăm să începem o vânătoare de maşini, ca să arătăm noi cât suntem de mari şi de tari. Am discutat cu cei de la Poliţia Locală şi am stabilit că vor fi ridicate pe platformă doar maşinile care sunt parcate în zone unde încurcă circulaţia şi accesul autospecialelor pompierilor sau Ambulanţei, în dreptul rampelor pentru persoanele cu handicap sau la intrarea în instituţiile publice", a declarat, ieri, în cadrul conferinţei de presă săptămânale edilul-şef al Brăilei.
Reamintim că Poliţia Locală şi "Braicar" au început, de joi, operaţiunile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.
Conform procedurii, pentru a-şi recupera maşina, după ce a fost ridicată pe platformă şi dusă în locul special de depozitare, din incinta depoului de tramvaie Radu Negru, şoferul trebuie să achite mai întâi, la Poliţia Locală, o amendă contravenţională, prevăzută de HCLM nr. 190 din 2013, cuprinsă între 200 şi 400 lei, cu posibilitatea de a achita numai jumătate din valoarea sancţiunii în 48 de ore. Cel în cauză se prezintă apoi, cu procesul verbal care atestă că sancţiunea a fost achitată, la depoul din Radu Negru, de unde îşi va lua maşina doar după ce plăteşte o taxă de 325 lei, reprezentând contravaloarea deplasării autospecialei-platformă şi a operaţiunii de sigilare, precum şi o taxă de 380 pentru fiecare zi în care autoturismul s-a aflat în custodia "Braicar".
Echipele care se ocupă cu ridicarea şi sechestrarea autoturismelor vor lucra în două schimburi, între orele 7.30 - 14.00 şi 14.00 - 22.00.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii