Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Noi nu suntem Rapid ca să ni se dea penalty»

Dacia Unirea a obţinut un punct la ultima clasată din Seria întâi, Ceahlăul Piatra Neamţ, un rezultat bun pentru cine nu a văzut meciul însă putea fi chiar foarte bun dacă arbitrul de centru Bogdan Anghelinei ar fi acordat brăilenilor măcar unul dintre cele două penalty-uri care s-au văzut şi din avion. Nu este mai puţin adevărat că şi Dacia Unirea, prin fundaşul central Ghiocel, le-a făcut cadou gazdelor mingea din care acestea au deschis scorul. "Noi nu suntem Rapid ca să ni se dea ceea ce merităm, Frunză a fost faultat clar în careul gazdelor, a fost un fault grosolan, apoi henţul clar din repriza a doua. Să zicem că arbitrul de centru nu a avut o poziţie bună pentru a vedea infracţiunea, însă asistentul putea interveni. Au fost două penalty-uri de manual pe care trebuia să ni se acorde", a comentat antrenorul Alin Pânzaru.
Dacia Unirea a făcut un joc bun la Ceahlăul, o formaţie care nu a mai avut în lot decât doi jucători din echipa care a evoluat toamna trecută. Brăilenii au controlat jocul în prima repriză, însă Muscă de două ori şi Costel Roşu s-au jucat cu ocaziile create de colegii lor. Ceahlăul a irosit o şansă de a înscrie în minutul 20 când Gomis a pătruns pe partea dreaptă în careul oaspeţilor, a şutat, însă Mitrea a înlăturat pericolul. Contrar cursului jocului, în minutul 37 Ceahlăul a preluat conducerea. Ghiocel a degajat mingea prea uşor, Drăghiceanu a recuperat-o, i-a pasat-o lui Hidalgo care a îndeplinit o simplă formalitate.
Brăilenii au revenit la cârma jocului şi, după numai şapte minute, au obţinut o lovitură liberă de la 20 de metri, uşor lateral stânga, iar Frunză a trimis mingea la vinclul colţului scurt, astfel că la pauză scorul a fost egal, 1-1. Repriza a doua a fost una echilibrată şi fără mari ratări. Brăilenii au încercat să-l surprindă pe Barna cu şuturi de la distanţă însă încercările lui Puşcaşu sau Petean au rămas fără rezultat pe tabela de marcaj, aşa cum nu s-a schimbat nimic nici după şutul lui Gomis din minutul 73. Cu cinci minute înainte de finalul partidei unul dintre apărătorii Ceahlăului a jucat mingea cu mâna ca la volei dar Anghelinei nu a văzut infracţiunea şi partida s-a încheiat nedecis, 1-1.
"În loc să marcăm conform a ceea ce s-a întâmplat în teren în prima repriză, a trebuit să alergăm noi după egalare. Am revenit în joc după golul lui Frunză însă nu am reuşit să obţinem toate punctele pentru că arbitrul de centru nu a văzut cele două infracţiuni în careul gazdelor. Şi egalul este bun în condiţiile în care Ceahlăul este o cu totul altă echipă decât cea din toamna trecută", a declarat Alin Pânzaru.
Dacia Unirea va juca miercuri, de la ora 14.00, pe Municipal, cu prima clasată din Seria întâi, Rapid Bucureşti.

Dacia Unirea: Mitrea - Dima, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu - Roşu (min. 75: Enciu), D. Oprea, Olenic (min. 46: Petean), Puşcaşu (min. 65: Onofraş), Frunză - Muscă.
Antrenor: Alin Pânzaru.
Ceahlăul: Barna - Cerrajeria, Castells, Napoli, Pedrosa - Hidalgo, Drăghiceanu (min. 60: Lupei), B. Gomis, Mitrofan - M. Gomis (min. 71: Bamba), Margină.
Antrenor: Stefano Maccoppi

 
Categorie articol: 

Comentarii