Mergi la conţinutul principal

«Noi şi Tu Afterschool», la Brăila

Copiii cu autism şi sindrom Down vor putea beneficia la Brăila de un nou centru de recuperare. Centrul de zi "Noi şi Tu Afterschool" a fost amenajat de o asociaţie non-profit, în cartierul Radu Negru şi funcţionează în regim privat, în baza unei taxe achitate de 25 lei/zi. Practic, aceste costuri vor acoperi transportul copiilor de la şcoală la centrul de zi, o masă de prânz, program de joacă, program de somn, asistenţă medicală, în funcţie de necesităţile fiecăruia. În momentul de faţă, în centru se află 6 copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, cu sindrom Down şi dizabilităţi intelectuale, iar lista de înscrieri este încă deschisă. "Noi şi Tu Afterschool" dispune de o capacitate de 20 de persoane şi personal calificat, precum psihologi, logopezi, psihoterapeuţi, kinetoterapeuţi, asistenţi medicali şi sociali. Beneficiarii centrului sunt copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 3 şi 24 ani, diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, sindrom Down, dar şi dizabilităţi intelectuale din Brăila.
"Am deschis acest centru pentru că şi eu sunt părinte de copil cu autism. Ştiu cât de greu este să-i găseşti un loc demn în societate şi vreau să vin în sprijinul familiilor care se confruntă cu probleme similare, şi nu numai. Noi urmărim apărarea drepturilor şi intereselor persoanelor a căror viaţă este marcată de tulburări din spectrul autist şi/sau alte tulburări mentale, creşterea calităţii vieţii acestora, promovarea includerii şi participării lor depline la viaţa comunităţii din care fac parte, precum şi mobilizarea cât mai multor cetăţeni din România în lupta împotriva autismului", a declarat Vasilica Satnoianu, preşedintele Centrului de zi "Noi şi Tu Afterschool".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro