Mergi la conţinutul principal

«Marius», «Ursu» şi «Capolea», pagubă de 70.000 la CET SA

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Mihăiţă Parnică, 40 de ani, zis "Marius", recidivist, Dumitru Urse, 34 de ani, zis "Ursu", de profesie sudor, şi Marian Cupliu, zis "Capolea", 43 de ani, şofer, cu antecedente penale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în paguba SC CET SA Brăila. Parnică este arestat preventiv, iar Urse a fost cercetat sub control judiciar.
Potrivit acuzării, în perioada 7 - 9 august 2014, trei zile la rând, cei trei inculpaţi au demontat şi au tăiat cu aparatul autogen subansamble din incinta unei centrale termice aparţinând SC CET SA Brăila, societate administrată de un lichidator judiciar, prejudiciul total fiind de 73.961 lei. Procurorii au solicitat instanţei să dispună condamnarea inculpaţilor şi confiscarea sumei de 7.000 de euro de la aceştia - contravaloarea a două autoutilitare folosite la transportul bunurilor sustrase şi predate unui centru de colectare a fierului vechi.
După încetarea contractului de concesiune (la 27 februarie 2014) încheiat de SC CET SA cu Primăria Brăila şi numirea unui lichidator judiciar, punctele termice împrăştiate prin tot oraşul au rămas nesupravgheate, iar hoţii de fier vechi au început să dea târcoale instalaţiilor.
În ziua de 7 august 2014, după o înţelegere prealabilă, brăilenii Mihăiţă Parnică, zis "Marius", Dumitru Urse zis "Ursu" şi Marian Cupliu zis "Capolea" s-au deplasat la Punctul Termic nr. 2 de pe Aleea Lebedei, cartier Viziru III, şi au demontat circa 1.000 de kilograme de subansamble (vane şi ţevi metalice) pe care le-au transportat apoi cu un autoturism tip dubiţă la un centru de achiziţii a fierului vechi, situat pe Şoseaua Buzăului.
A doua zi, hoţii au purces din nou la Punctul Termic nr. 2, demontând alte ţevi şi vane pe care le-au dus la fier vechi, de data aceasta cu o altă dubiţă. A treia zi, 9 august 2014, inculpaţii au cerut sprijinul unui sudor, care, neştiind că merge la furat, a început să taie ţevi la centrala termică. De data aceasta, la locul faptei au fost prezenţi doar Parnică şi Urse.
La un moment dat, cei doi inculpaţi s-au dus să se cinstească împreună cu sudorul, la un cafe-bar din zonă, iar când s-au întors şi-au dat seama că fuseseră descoperiţi. Au lăsat totul baltă şi au plecat în grabă, fiind ulterior identificaţi şi chemaţi la poliţie, ca să dea socoteală pentru faptele lor.
Pentru probarea activităţii infracţionale a celor trei suspecţi, instanţa a aprobat interceptarea convorbirilor telefonice purtate de aceştia, începând cu 20 august 2014.
Lichidatorul judiciar al SC CET SA Brăila a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 63.870 lei, însă expertiza tehnică judiciară efectuată în cauză a stabilit că valoarea subansamblelor sustrase de "Marius", "Ursu" şi "Capolea" este de 73.961 lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro