Mergi la conţinutul principal

«Mamulos»: 3 ani cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii

Sentinţă în procesul cuţitarului de 18 ani, din satul Spiru Haret, comuna Berteştii de Jos. Judecătorii Tribunalul Brăila l-au condamnat pe Sorinel Anchelache, zis "Mamulos", la 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Magistraţii îl obligă pe "Mamulos" să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii şi să-i plătească victimei 20.000 de euro daune morale. Nu în ultimul rând, cuţitarul a fost obligat să plătească Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila despăgubiri de peste 11.000 de lei (cheltuieli de spitalizare acordate victimei). Despăgubiri vor fi plătite, de asemenea, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila (SAJ). Sentinţa nu este definitivă, pentru că victima tentativei de omor, Gabi Cătălin Bicu, de 21 de ani, a formulat apel, iar dosarul va pleca la Curtea de Apel Galaţi.

Tentativă de omor, la beţie

Sorinel Anghelache face parte dintr-o familie ai cărei membri, spun anchetatorii, "sunt cunoscuţi în comunitate ca persoane agresive, care provoacă în mod frecvent conflicte pe fondul consumului de alcool". În vara anului trecut, tânărul de 18 ani a fost la un pas de a-l omorî pe un consătean, în altercaţie fiind implicat şi fratele său mai mare, Romică.
Potrivit dosarului penal, în seara zilei de 24 iunie 2015, ora 22:30, Romică Anghelache se afla pe terasa magazinului "La Bâzu", din Spiru Haret, în stare de ebrietate. La aceeaşi masă se mai aflau patru inşi, printre care Nelu Bicu zis "Motorină", "Cursaru" şi "Salcâm". La un moment dat, şi-au făcut apariţia Costel Cotea şi Gabi Cătălin Bicu (victima tentativei de omor), cu un autoturism condus de Cotea. Tinerii şi-au cumpărat câte o "energizantă" şi s-au aşezat la o masă. Curând, însă, a izbucnit scandalul.
Supărat că i-ar fi speriat calul de la teleagă atunci când a parcat maşina, Romică a început să-l înjure pe Cotea. Acesta, ştiindu-l arţăgos, i-a spus să-şi vadă de treabă, însă chefliul a părăsit terasa ameninţându-l: "Lasă că te fac eu!".
La scurt timp, patronul a închis localul, Costel Cotea şi Gabi Cătălin Bicu aflându-se încă pe terasă. În acel moment, şi-a făcut apariţia Romică, însoţit de fratele mai mic, Sorinel (autorul tentativei de omor) şi de alţi doi inşi. Fraţii Anghelache veniseră cu chef de scandal. "Anghelache Sorinel, manifestând o atitudine provocatoare, s-a oprit în faţa lui Cotea Costel, pe care l-a insultat şi l-a întrebat dacă mai este şmecher. În acelaşi timp, Anghelache Romică s-a oprit în zona din stânga spate a lui Cotea, adresându-i-se persoanei vătămate Bicu Gabi Cătălin cu apelativul «ţigan». Cotea i-a răspuns că îi poate întreba pe toţi cei de pe terasă ce s-a întâmplat şi că vrea să fie lăsat în pace, însă, concomitent, Anghelache Romică a încercat să-l lovească cu pumnul în zona feţei", precizează procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.
Costel s-a ferit, fiind lovit în umărul stâng, după care l-a împins pe agresor în afara terasei. Sorinel a încercat să-l lovească şi el pe Costel, însă a fost oprit de Gabi Cătălin Bicu. În continuare, Sorinel Anghelache şi Bicu s-au îmbrâncit şi au căzut pe terasă, după care s-au ridicat şi s-au împins până au lovit gratiile de la uşa localului. La scurt timp, agresorul de 18 ani a scos un cuţit de 15 centimetri şi l-a lovit pe consătean în stânga abdomenului. Procurorul de caz precizează: "Persoana vătămată a strigat că a fost tăiată, iar inculpatul a fost alungat de Nelu Bicu, care l-a lovit cu o piatră în partea stângă a toracelui. Anghelache Romică a încercat să urce în teleagă, însă, datorită stării de ebrietate, a căzut între aceasta şi cal, fiind călcat pe cap de una dintre roţile atelajului". Cu toate acestea, n-a fost rănit grav.

Victima a ajuns în comă la spital

După ce a mai ameninţat cu cuţitul o martoră la agresiune ("Pleacă de aici, că te tai şi pe tine!"), autorul tentativei de omor de la Spiru Haret a plecat cu teleaga împreună cu fratele său, Romică. În acea noapte, Sorinel Anghelache a stat ascuns.
Rănit de moarte, tânărul de 21 de ani sângera abundent, fiind dus până în Viziru cu maşina lui Cotea. De acolo, a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. "La momentul internării, persoana vătămată prezenta plagă abdominală cu evisceraţie de colon transvenos, şoc hemoragic, comă. Intervenţia chirugicală a durat 3 ore, constatându-se cu această ocazie că în cavitatea abdominală a persoanei vătămate se găseau circa 3 litri de sânge şi cheaguri. Datorită evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, persoana vătămată a mai fost internată în perioada 11 - 17 august 2015", precizează acuzarea.
Victimei i s-a îndepărtat splina, fiindu-i necesare pentru vindecare circa 55 de zile de îngrijiri medicale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro