Mergi la conţinutul principal

«Jurassic World» a doborât recordurile încă de la lansare

Filmul "Jurassic World" şi dinozaurii săi terifianţi au doborât recordul mondial al încasărilor unui film la o lansare de weekend, depăşind pentru prima dată pragul de jumătate de miliard de dolari, relatează Agerpres.
Cu 511,8 milioane de dolari încasaţi deja în întreaga lune, mai ales cu cele peste 100 de milioane din China - potrivit cifrelor publicate duminică de Boxofficemojo.com - noul episod din această serie creată de Steven Spielberg doboară recordul înregistrat în 2011 de filmul „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" care a avut la lansare încasări de 483 de milioane de dolari.
Acţiunea filmului „Jurassic World", co-produs de Steven Spielberg, care a realizat primele două filme din serie în 1993 şi 1997, se petrece din nou în insula-parc de atracţii cu dinozauri. Pentru a spori atracţia, cercetătorii creează în laborator un nou hibrid de proporţii colosale. Ucigaş şi viclean, „Indominus Rex" reuşeşte să scape din laborator şi să semene teroarea în insulă.
Amatorii de brontozauri nu vor fi dezamăgiţi: animaţiile sunt extrem de reuşite cu prădători zburători, monştri marini, maşini de ucis galopante şi chiar holograme. Pe site-ul rottentomatoes.com, filmul a primit critici pozitive în proporţie de 70% din partea criticilor de cinema - care îi laudă caracterul de „divertisment eficient".

Pe locul doi în top 10 al încasărilor nord-americane se clasează comedia „Spy" a studiourilor 20th Century Fox care urmăreşte aventurile lui Susan Cooper (McCarthy), un agent secret aflat la prima sa misiune în care trebuie să oprească un traficant de arme care încearcă să vândă o armă nucleară. Filmul în care joacă sclipitoarea Melissa McCarthy a fost însă zdrobit de dinozauri, obţinând doar 16 milioane de dolari în acest weekend (57 de milioane în două săptămâni).

Superproducţia „San Andreas" despre o serie de seisme produse pe falia San Andreas care distrug California şi în care joacă Dwayne „The Rock" Johnson în rolul unui pilot de elicopter specializat în misiuni de salvare care îşi caută fiica printre ruinele oraşului, rămâne în top 10 cu încasări asemănătoare celor obţinute de „Spy" - 11 milioane de dolari (119 în trei săptămâni).

Filmul horror „Insidious Chapter 3", al treilea opus dintr-o franciză ce prezintă lupta unei familii cu o serie de demoni periculoşi, s-a situat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia muzicală „Pitch perfect 2", despre un grup de tinere care încearcă să cucerească titlul mondial la un concurs de accapella rămâne în primele locuri ale clasamentului cu încasări de 6 milioane de dolari, la cinci săptămâni de la lansare pe ecrane.

Următoarele filme aflate în top 10 cinema din punct de vedere al încasărilor în weekend sunt:

6. „Entourage", adaptare pentru marele ecran al serialul tv de succes cu acţiunea plasată în cercurile de la Hollywood (4,3 milioane de dolari).

7. „Mad Max: Fury road", saga post-apocaliptică revenită pe marile ecrane după trei decenii de absenţă (4,1 milioane de dolari).

8. „Avengers: Age of Ultron", un blockbuster care continuă filmul „Avengers" din 2012 şi care se clasează în partea a doua a clasamentului rămâne cu 3,6 milioane de dolari la şapte săptămâni după lansarea în cinematografe.

9. „Tomorrowland", un film science-fiction al studiourilor Disney cu George Clooney în rolul principal care a avut încasări în weekend de 3,4 de milioane.

10. „Love & Mercy", adevărata poveste a solistului Brian Wilson din grupul Beach Boys, cu John Cusack în rolul principal, şi care a avut încasări de 1,7 milioane de dolari.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro