Mergi la conţinutul principal

«Issabel», un roman social şi psihologic

Marţi, 15 martie, a avut loc lansarea cărţii "Issabel", semnată de dr. Magdalena Iugulescu. Prezentarea romanului a fost susţinută de profesorii şi publiciştii Dumitru Anghel, Dumitru Barău şi Viorel Coman.
Structurată ca un jurnal sentimental, cartea, apărută la Editura "Tipo Moldova", Iaşi, în 2015, are puternice valenţe educative, abundă în pagini descriptive de o mare fineţe şi este presărată cu fragmente dintr-un jurnal de călătorie.
După romanul "Cosmin", în care autoarea Magdalena Iugulescu a analizat cazul unui minor lăsat în ţară de către propria mamă pentru a-i asigura o existenţă lipsită de griji mai târziu, în romanul "Issabel", aceasta descrie relaţiile dintre o bătrână italiancă şi o femeie româncă, două caractere puternice şi pline de neprevăzut.
"Issabel", ca şi "Cosmin", fac parte din aria romanului social, cu o temă de actualitate, un sindrom al umilinţei, în care drama copilului părăsit din primul roman este înlocuită cu frământarea sufletească a femeii românce, ajunsă în Italia pentru a îngriji o bătrână, dar care se trezeşte în faţa unei persoane cu o ură nemărginită faţă de români, o bătrână bogată şi capricioasă, căreia este nevoită să-i suporte hachiţele.
Dacă în primul roman, dr. Magdalena Iugulescu a surprins strigătul disperat al copiilor abandonaţi, în "Issabel" descrie revolta în genunchi a părinţilor umiliţi şi sacrificaţi pe altarul integrării în Uniunea Europeană şi al globalizării, pe structura unui roman psihologic, născut din drame personale provocate de traume sociale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro