Mergi la conţinutul principal

«Hoţii de Crăciun» au jefuit o vilă şi la Braşov

Spărgători de locuinţe trimişi în judecată, după ce-au trecut prin birourile poliţiştilor din Brăila, Braşov şi Bucureşti.
Recidivistul Valentin-Dănuţ Olteanu, zis "Ţeavă", 26 ani, individ aflat în prezent în Arestul IPJ Braşov (pentru infracţiunile comise în oraşul ardelean) a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru că a jefuit locuinţa unor brăileni înstăriţi de pe strada Ştefan cel Mare, paguba pricinuită fiind de aproape 70.000 lei. Anchetat sub control judiciar pentru aceeaşi "ispravă", minorul Mihai C., de 17 ani, cu antecedente penale, se va afla în boxa acuzaţilor alături de amicul său, "Ţeavă".

Vilă golită de bani şi bijuterii pe strada Ştefan cel Mare

Recidivistul Valentin-Dănuţ zis "Ţeavă" şi minorul Mihai C. s-au întâlnit "la o cafea", în ziua de 25 decembrie 2015, când brăilenii serbau Crăciunul, şi au pus la cale "jaful de zile mari". Ca să-şi pună în aplicare planul, spărgătorii de locuinţe au împrumutat autoturismul Mercedes C 180 cu numere provizorii BR -063833, de la brăileanca Nicoleta-Alexandra P.
"Deşi avea permisul de conducere suspendat, Olteanu Valentin-Dănuţ a condus autoturismul împrumutat pe raza municipiului Brăila, însoţit de C. Mihai, pentru a identifica potenţiale imobile unde să pătrundă şi să sustragă bunuri. În jurul orei 18:00, ajungând pe strada Ştefan cel Mare, Olteanu a văzut o casă tip vilă, la numărul ..., ce era neiluminată. Cei doi au luat hotărârea de a pătrunde în imobil, astfel că au parcat autoturismul pe o stradă alăturată, au revenit la vila respectivă şi au sărit gardul împrejmuitor, pătrunzând în curte", precizează procurorul de caz.
După ce au verificat uşile de acces, spărgătorii au forţat una din ferestre şi au pătruns în interiorul vilei. În continuare, "Ţeavă" şi amicul său minor şi-au introdus mâinile în ciorapi (!), după obiceiul spărgătorilor versaţi, ca să nu lase amprente, după care şi-au împărţit "zonele de scotocire": recidivistul a rămas la parter, iar minorul a urcat la etajul locuinţei.
După ce-au răvăşit camerele vilei de pe Ştefan cel Mare, cei doi răufăcători au adunat o "pradă" impresionantă, pe care au îndesat-o în portbagajul autoturismului cu care veniseră la furat. Afară de 1.850 de euro şi 2.000 de lei, "Ţeavă" şi Mihai au furat în noaptea de Crăciun mai multe ceasuri, bijuterii din aur şi argint, aparatură electronică (tablete şi telefoane mobile), precum şi alte bunuri de valoare. Paguba pricinuită proprietarilor vilei a fost de 68.750 lei, din care aceştia vor recupera doar o parte.

Vilă jefuită în cartierul braşovean Noua

După ce-au jefuit vila de pe strada Ştefan cel Mare, spărgătorii s-au deplasat pe strada Viitorului, la domiciliul familiei Olteanu, de unde i-au luat pe Marius O. şi pe Daniela, concubina lui "Ţeavă". În aceeaşi noapte, recidivistul a demarat către municipiul Braşov.
În jurul orei 4:00 dimineaţa (26 decembrie 2015), brăilenii au rezervat două camere la Hotelul "Gema" de pe strada Vulturului din Braşov. În după-amiaza aceleiaşi zile, după ce s-au odihnit, Valentin-Dănuţ Olteanu şi Mihai C. s-au hotărât să mai jefuiască o casă. S-au deplasat cu autoturismul în cartierul Noua, au parcat după obicei pe o stradă lăturalnică, după care, în jurul orei 21:00, au pătruns într-o vilă neiluminată, în acelaşi mod ca la Brăila, reuşind să sustragă aparatură electronică (televizor LG, laptop Lenovo, tabletă Nexus, aparat foto) şi alte bunuri, paguba pricinuită fiind de circa 5.000 lei.
Spărgătorii de locuinţe au rămas la Hotelul "Gema" până pe 28 decembrie 2015, când Daniela, concubina lui "Ţeavă", însoţită de acesta, a amanetat aurul furat în noaptea de Crăciun de la Brăila, la trei case de amanet din cartierul braşovean Astra, folosind propria carte de identitate. Pentru cerceii, brăţările, lanţurile şi inelele de aur furate de pe strada Ştefan cel Mare, Olteanu şi concubina au primit suma de 8.000 de lei.
În aceeaşi zi, cei patru au achitat cazarea la hotel, după care s-au deplasat cu acelaşi autoturism în municipiul Râmnicu Vâlcea, de unde au cumpărat un Mercedes Benz S 320, cu 1.000 euro şi 3.200 lei. Brăilenii îl cunoscuseră pe proprietar prin intermediul site-ului de vânzări OLX.

Au forţat barajul poliţiei pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului

După ce-a achiziţionat autoturismul, Valentin-Dănuţ Olteanu a urcat la volanul acestuia împreună cu concubina şi a demarat către municipiul Brăila, urmat îndeaproape de celălalt autoturism, BR-063833, în care se aflau Marius O. şi inculpatul minor Mihai C. Procurorul de caz precizează: "La un moment dat, în jurul orei 23:15, în timp ce circulau pe Şoseua de Centură a muncipiului Bucureşti, autoturismul Mercedes Benz cu număr de înmatriculare de Anglia condus de Olteanu Valentin-Dănuţ a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliţie. Martorul O. Marius-Mădălin şi inculpatul C. Mihai, care se aflau în spatele lor, în autoturismul Mercedes C 180, au încercat să scape de poliţie, accelerând în direcţia căii ferate, însă au pierdut controlul autoturismului, părăsind carosabilul şi intrând în şina de cale ferată. După ce-au oprit autoturismul, au coborât şi au fugit, abandonându-l".
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de la Secţia 21 Poliţie Bucureşti, care a ridicat autoturismul avariat şi l-a dus la sediu, pentru cercetări. Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor când au găsit în interiorul maşinii două perechi de mănuşi, două cagule, un cuţit şi un cleşte de tăiat tablă, precum şi articole de îmbrăcăminte, electronice, parfumuri şi alte bunuri provenite din comiterea de infracţiuni.
În autoturismul Mercedes Benz condus de "Ţeavă", oamenii legii au găsit alte bunuri incriminatoare, provenite din furt: haine, electronice (laptopuri, telefoane mobile, încărcătoare, consolă jocuri), ceasuri de mână etc.
Poliţiştii au folosit ca probe la dosar inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la Hotelul "Gema" din Braşov şi urmele lăsate de hoţi în vila de pe Ştefan cel Mare. Minorul a recunoscut săvârşirea faptelor, în schimb recidivistul Valentin-Dănuţ Olteanu a susţinut în mod constant că e nevinovat, refuzând, totodată, să semneze actele puse la dispoziţie de anchetatori.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro