Mergi la conţinutul principal

«EFdeN» le-a prezentat liceenilor brăileni «Casa viitorului»

"EFdeN", o echipă de studenţi ambiţioşi, ne va reprezenta în finala "Solar Decathlon Europe", cea mai prestigioasă competiţie internaţională de arhitectură solară şi tehnologii integrate. Studenţii voluntari au răspuns afirmativ provocării de a proiecta şi construi o casă solară eficientă energetic. "EFdeN" este una dintre cele 20 de echipe din 16 ţări participante la competiţie.
Din cei 70 de membri ai echipei, patru sunt brăileni, absolvenţi ai colegiilor "Gh. M. Murgoci" şi "Nicolae Bălcescu" din Brăila. Ieri, aceste două instituţii au fost gazde pentru două studente, foste eleve brăilence, venite să promoveze creaţia întregii echipe. Campania de promovare se desfăşoară la nivel naţional.
Peste două săptămâni, casa va fi dezasamblată şi încărcată în 9 TIR-uri care o vor transporta până în Versailles, unde se va desfăşura ediţia 2014 a olimpiadei de arhitectură solară. Competiţia va dura o lună, timp în care concurenţii vor reasambla casa şi vor participa la 10 probe. "Ca un focus foarte important, trebuie să reconstruim casa în 9 zile ca să primim un anumit punctaj la proba de construcţii. Suntem siguri că vom reuşi, doar suntem studenţi de la Arhitectură, Politehnică, Inginerie, Comunicare şi împreună formăm o echipă multidisciplinară", a declarat Andra Laura Oancea, de la Departamentul de Fundraising, pentru "Obiectiv".
Realizarea proiectului a fost posibilă datorită celor peste 80 de sponsori, care au contribuit cu peste 700.000 de euro.
Prima ediţie a "Solar Decathlon Europe" a avut loc în anul 2010, în Spania. România a participat pentru prima dată în 2012 cu casa "Prispa", poziţionându-se pe locul 9.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro