Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Edward» a dat planurile peste cap mai multor şoferi vitezomani

în data de 26 septembrie, desemnată “Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”, pe raza judeţului Brăila au fost zero accidente soldate cu morţi • poliţiştii au acţionat în cadrul proiectului “Edward” şi au aplicat 148 de sancţiuni, cele mai multe conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice • 54 de şoferi au fost prinşi circulând cu viteză şi 28 fără centura de siguranţă

 

“Edward” a dat aproape 150 de amenzi, vitezomanii fiind primii care au avut de suferit. În cursul zilei de 26 septembrie -  desemnată “Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”, pe raza judeţului Brăila au fost zero accidente soldate cu morţi. Asta este o veste bună, însă poliţiştii acţionează permanent în trafic, tocmai pentru a preveni eventuale tragedii rutiere.

Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, joia trecută au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale, 118 dintre acestea fiind date conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Cele mai multe amenzi - 54 la număr, s-au dat pentru viteză, alte 28 s-au aplicat pentru neportul centurii de siguranţă, iar 3 pentru consum de alcool la volan.

Poliţiştii au împărţit oamenilor peste 200 de flyere cu sfaturi preventive care să îi facă pe şoferi şi pietoni să devină conştienţi de riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere.

Ca exemplu, în ziua de 26 septembrie, în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila executau acţiuni preventive în cadrul proiectului “Edward” şi l-au oprit în trafic, pe DN 23, pe raza localităţii Latinu, pe un tânăr de 26 de ani, din judeţul Tulcea. Acesta conducea o autoutilitară “Mercedes Benz”.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul are permisul de conducere suspendat, din data de 31 iulie 2019, pe o perioadă de 3 luni, adică până la sfârşitul lunii octombrie. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul având acest drept suspendat.
Categorie articol: 

Comentarii