Mergi la conţinutul principal

«Dormitorul» boschetarilor din centrala termică, în vreme de pandemie

* locatarul unui bloc din cartier Radu Negru, de pe strada Abrud, ne-a reclamat faptul că în interiorul punctului termic dezafectat situat între blocurile R2 şi O1, este un adevărat focar de infecţie * trei boschetari şi-au amenajat dormitorul în interiorul centralei, unde gunoaiele sunt teanc şi există un adevărat focar de infecţie * reclamantul îşi face griji pentru propria sănătate, dar şi pentru a celorlalţi locatari, mai ales că sunt multe blocuri în zonă * boschetarii consumă băuturi alcoolice şi fac de multe ori scandal, astfel că oamenii sunt deranjaţi, fiind anunţat preşedintele de bloc care a spus că va sesiza poliţiştii * am luat legătura cu viceprimarul Alexandru Jantea care a spus că va sesiza Poliţia Locală pentru efectuarea de verificări la punctul termic din Radu Negru * oricum, mare parte dintre punctele termice vor fi desfiinţate, pentru a se amenaja parcări şi locuri de joacă

 

 

 

Focar de infecţie! În vreme de pandemie, mai mulţi boschetari şi-au amenajat dormitorul într-un punct termic dezafectat din cartier Radu Negru, de pe strada Abrud. Trei bărbaţi stau acolo pe timp de noapte, consumă alcool şi fac scandal, ba chiar mai primesc şi vizitele unor femei. Un locatar al blocului R2 a tras un semnal de alarmă şi a cerut ajutorul jurnaliştilor, întrucât în locul respectiv este o mare infecţie, oamenii străzii făcându-şi nevoie fiziologice în incinta „locuinţei” în care se adună noapte de noapte. Reclamantul susţine că pericolul este mare, mai ales că s-au impus anumite măsuri pe perioada pandemiei COVID, tocmai pentru a se preveni răspândirea infecţiei.

Primăria a preluat aceste centrale termice care au aparţinut CET-ului, multe urmând să fie desfiinţate, cu excepţia celor în care funcţionează anumite magazine sau spălătorii auto. Este ştiut faptul că, în majoritatea centralelor termice dezafectate, boschetarii se adună unul câte unul, uneori ajungându-se la scandaluri de amploare, ba chiar la crime, tot între oamenii străzii, una fiind comisă într-un centru termic din Hipodrom, în toamna anului trecut. Problema cea mare este că în zonele respective nu păstrează nimeni curăţenia, nici nu ar avea cine, astfel că se fac munţi de gunoaie, un alt caz de acest gen fiind descoperit în zona unei centrale de la „Pistruiatu”, fiind vorba despre fostul PT 6 Viziru I, aflat în apropiere de piaţa agroalimentară, despre care redactorii au scris în vara anului trecut.

 

Sesizarea transmisă acum se referă la centrala situată în cartier Radu Negru, între strada Sebeş şi Milcov. Locatarul blocului R2 a transmis sesizarea şi ne-a relatat tot ce a văzut acolo. Bărbatul speră ca să se ia cât mai repede măsuri. El a spus că acolo a fost un salon de nunţi, însă de mai mult timp nu mai funcţionează nimic, spaţiul fiind folosit de oamenii fără adăpost. În fotografiile surprinse de redactori se vede dezastrul din interiorul punctului termic. „De când a început pandemia de Coronavirus, din luna martie, s-au aciuat aici trei bărbaţi. Au adus şi o saltea, dorm acolo. Pleacă după-amiază de acolo, însă revin seara. Acolo este focar de infecţie, cu siguranţă îşi fac nevoile fiziologice în interiorul centralei termice. Sunt trei bărbaţi cu vârste de aproximativ 30 – 40 de ani. Stau acolo şi consumă alcool, se îmbată şi ţipă pe acolo, normal că locatarii de la blocurile din zonă sunt deranjaţi. În plus, stăm cu grijă, dacă atacă pe cineva, să fure bani sau alte bunuri. Nu este normal ca ei să locuiască acolo, înţelegem că sunt oameni ai străzii şi nu au unde dormi, dar totuşi trebuie ca autorităţile să găsească nişte soluţii, nu să îi lase să stea aici. Am vorbit cu şeful de bloc, a zis că o să ia legătura cu poliţiştii. Poate se închide acel spaţiu, să nu mai poată intra acolo toţi boschetarii. Centrala este situată între blocurie R2 şi O1, acolo a fost un restaurant, erau şi atunci probleme, se făceau petreceri şi au venit  poliţiştii de multe ori. Nu mai este restaurant acolo, acum este spaţiul gol, dar vin aceşti oameni ai străzii. Am mai văzut şi nişte femei că vin pe acolo. Am înţeles că aceaste centrale vor fi dezafectate, probabil că şi cea de aici de pe strada Abrud, nu ştiu ce se va întâmpla. Dar acest focar de infecţie nu poate rămâne aici, reprezintă un pericol pentru oameni. Autorităţile trebuie să ia măsuri”, ne-a spus locatarul blocului din zona respectivă.

 

Verificări la punctul termic

 

L-am contactat telefonic pe viceprimarul Alexandru Jantea, pentru a-i expune reclamaţia transmisă redacţiei şi a-l întreba ce se va întâmpla cu această centrală termică din cartier Radu Negru. Ni s-a comunicat faptul că Primăria a reuşit să preia anul trecut de la CET aceste centrale şi încearcă, pe cât posibil, să le demoleze în mare parte. Deja s-a luat decizia de demolare a centralei din Hipodrom. „Am încercat să le securizăm. În urma sesizării dvs., o să iau legătura cu dl. Tănase de la Poliţia Locală Brăila, să fie efectuate nişte verificări la centrala termică din Radu Negru.

Am reuşit să le preluăm, cele mai multe vor fi probabil demolate, intenţionăm să le păstrăm pe cele unde se află anumite magazine, sau spălătorii auto. Intenţia este de a le demola şi a amenaja parcări auto şi spaţii de joacă pentru copii. Aceste centrale sunt împrejmuite de blocuri, este nevoie de parcări şi locuri de joacă”, a spus viceprimarul.

De la Inspectoratul de Poliție al Județului ni s-a transmis că, în prezent, nu există în lucru nicio sesizare referitoare la centrala termică menționată. ”Politistii au efectuat verificari în cadrul unor sesizări anterioare și au luat măsurile legale în consecință. Aceștia desfașoară permanent activități, pe raza întregului județ, pentru prevenirea si combaterea faptelor de natură a tulbura ordinea și liniștea publică”, a precizat Biroul de Presă al IPJ.

 

Crimă între boschetari

 

Reamintim că un caz de o violenţă extremă a avut loc într-un punct termic din Hipodrom, în noiembrie 2019. La data de 8 noiembrie, ora 23.30, un brăilean a sesizat prin apel 112 faptul că a găsit o persoană decedată într-un punct termic de pe raza municipiului. Din primele cercetări a rezultat faptul că este vorba despre un bărbat fără adăpost, în vârstă de 61 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal. În urma cercetărilor s-a stabilit că a fost vorba despre o crimă. La data de 12 noiembrie, procurorii au obținut un mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru un brăilean în vârstă de 38 de ani despre care există suspiciuni întemeiate că l-ar fi ucis pe omul străzii. Din primele informații reiese că acesta se cunoștea cu victima și că cei doi s-ar fi certat din cauza unor țigări. Moartea bărbatului de 61 de ani ar fi fost deosebit de violentă, acesta fiind lovit cu picioarele până când coastele i s-au rupt și i s-au înfipt în plămâni. În aprilie, magistraţii Tribunalului Brăila au pronunţat sentinţa faţă de criminal, el fiind condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro