Mergi la conţinutul principal

«Disco Club Rebel» din Chiscani îşi ia “zborul”

primarul comunei ne-a declarat că s-a făcut executarea silită în cazul societăţii respective, iar proprietarii au început deja să îşi adune lucrurile din incintă • acum, se va acţiona pe cale civilă în instanţă pentru recuperarea datoriilor făcute de firmă către Primăria Chiscani, ţinând cont că spaţiul unde aveau loc petrecerile era al autorităţii locale • în Căminul Cultural al instituţiei funcţiona, de ani buni şi în mod ilegal, clubul respectiv, iar de Revelion familia care are casa vizavi de locul de distracţie a avut parte de un adevărat “război”

 

S-a pus lacătul pe “Disco Club Rebel” din localitatea Chiscani. Este vorba despre clubul ce funcţiona ilegal în Căminul Cultural ce aparţine Primăriei. “Dezastrul” s-a declanşat în noaptea de Revelion 2016/2017, când o familie de pensionari, care are casa chiar vizavi de locul de distracţie, a ajuns să se simtă ca la război, asta după ce adevărate bombe le-au fost aruncate în balcon, în geamuri şi uşi, iar din cauza petardelor puternice jgheaburile de scurgere efectiv au “zburat”.

Ieri, primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, ne-a declarat că s-a făcut executarea silită faţă de societatea în cauză, iar acum proprietarii deja îşi adună lucrurile din interior. Primarul susţine că, cel mai probabil, până la Paşti, totul va fi eliberat, iar autoritatea locală se va ocupa de reabilitarea Căminului Cultural. “Au început să îşi mute deja lucrurile. Am făcut executarea prin executor judecătoresc, în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar acum totul va intra în normal la Căminul Cultural. Oricum, în ultimul timp, clubul nici nu a mai activat, în urma raziilor efectuate de poliţişti. Acum aşteptăm să se elibereze totul şi să putem începe reabilitarea spaţiului, pentru ca activităţile să fie cele specifice unui Cămin Cultural. Reprezentanţii clubului au acumulat şi datorii faţă de Primărie, iar pentru recuperarea acestora am pornit acţiunea pe cale civilă, în instanţă”, ne-a declarat primarul Cojea.

De acum înainte, localnicii din Chiscani, mai ales familia Moldoveanu, cea care a trăit un Revelion de coşmar, pot răsufla uşuraţi. Acest loc de distracţie nu avea autorizaţie, datoriile către bugetul local s-au tot adunat, şi, cu toate acestea, petrecerile continuau. Până la urmă însă, totul s-a sfârşit, primarul spunând că a demarat acţiunea de evacuare a locului de distracţie încă din toamna anului trecut. După nebunia din noaptea de Revelion, primarul ne-a promis că va face toate demersurile pentru ca firma să dispară din Căminul Cultural şi chiar s-a ţinut de cuvânt. Rămâne de văzut dacă se va reuşi şi recuperarea datoriilor acumulate. După cum ne-a explicat anterior primarul Cojea, la început, societatea a avut contract de închiriere pentru spaţiul respectiv, fiind în legalitate, însă de un an şi jumătate firma nici nu mai exista astfel că s-a cerut evacuarea. Procedura trebuia făcută prin instanţă, respectiv prin executor judecătoresc, astfel că a mai durat.

Dar, cum spune o vorbă bătrânească: “Mai bine mai târziu, decât niciodată”.

 

Poligon de tragere, la Chiscani

După cum v-am informat, în ediţia cotidianului nostru, de la început de an 2017, pensionarii, Neculai  Moldoveanu, de 67 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 63 de ani, au fost cei nevoiţi să suporte bombardamentul de la trecerea dintre ani.

Petrecerea celor din “Disco Club Rebel”, locaţia de pe cealaltă parte a şoselei, a transformat o noapte ce părea a fi una normală, în una de coşmar. S-au aruncat petarde în geam, în uşă, pe acoperişul casei, în balcoane şi totul a bubuit.  Jgheaburile de scurgere au “zburat”, iar mai multe pahare de şampanie au fost aruncate de petrecăreţi chiar în curtea locuinţei soţilor Moldoveanu. Oamenii au ajuns la disperare şi au stat cu sufletul la gură, însă ne-au spus că nu era prima dată când erau nevoiţi să suporte astfel de manifestări din partea celor care veneau să petreacă în clubul din Chiscani. De Revelion însă totul a atins cote alarmante, iar familia nu a mai putut să tacă. Soţii au încercat să ceară ajutorul poliţiştilor, însă li s-a explicat că este seara de Revelion şi că este normal să se mai audă şi petarde, fără ca cineva să vină pentru a vedea la ce nivel erau exploziile. Familia Moldoveanu a încercat să atragă atenţia şi celor aflaţi în club, însă li s-a explicat că este mai bine să tacă şi că nu ştiu cu cine au de-a face. După ce au suportat toată nebunia din noaptea de Revelion, soţii Moldoveanu au sesizat apoi redacţia “Obiectiv” şi au arătat reporterilor deplasaţi la domiciliul lor, în Chiscani, teancul de cutii de petarde, paharele de şampanie sparte din balcon şi jgheaburile rupte. S-a făcut atunci sesizare şi la Primăria Chiscani, mai ales că totul s-a desfăşurat la mică distanţă de sediul instituţiei, adică în incinta Căminului Cultural.

Au trăit cu speranţa că, până la urmă, cineva va lua măsuri pentru ca “războaiele” din club să fie stopate şi, până la urmă, vestea cea bună a sosit. Clubul nu va mai exista, iar oamenii pot acum răsufla uşuraţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro