Mergi la conţinutul principal

«Dezertare» în masă la Primăria Viziru după demisia primarului Visalon

• viceprimarul PNL Gheorghe Untaru a afirmat, ieri, că demisia lui Vasile Visalon a “inspirat” şi o parte a personalului, astfel că, în prezent, instituţia funcţionează la capacitate înjumătăţită • chiar şi aşa, liberalul a ţinut să precizeze că a preluat cu succes toate atribuţiile lăsate în urmă de primar • cât despre data fixării alegerilor, Untaru a precizat că, cel mai probabil, Guvernul va stabili o singură zi pentru toate cazurile similare existente la nivel naţional

 

Demisia ex-primarului PNL al comunei Viziru, Vasile Visalon, nu a avut cele mai plăcute urmări la nivelul instituţiei. Cel puţin asta a afirmat, ieri, viceprimarul liberal Gheorghe Untaru, care s-a plâns că, în prezent, este nevoit să conducă Primăria cu jumătate din personal. Asta, pentru că mai mulţi funcţionari au decis să urmeze exemplul şefului şi să îşi ia tălpăşiţa.

“Ce pot spune?! Este binişor. Nu pot să spun «bine» în condiţiile în care noi activăm acum cu aproape jumătate de personal. Pentru că odată cu primarul a plecat şi consilierul personal al acestuia, a plecat şi cel care era la ISU. Au plecat mai mulţi. Dar încercăm să ne descurcăm aşa până la alegeri. Atât câţi suntem”, a declarat viceprimarul Untaru, contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, pentru a vedea în ce măsură funcţionează lucrurile în comună, după demisia primarului.

Întrebat în legătură cu soarta lui Visalon, vicele nu a putut oferi informaţii suplimentare, punctând doar că ultima veste pe care a primit-o legată de fostul său şef a fost cea privind internarea acestuia într-un spital din capitală.

“Eu am vrut să îl sun, dar nu a răspuns la telefon. Chiar de sărbători am vrut să îi urez La mulţi ani, dar avea telefonul închis. Nu ştiu ce o fi cu el. Ultima dată auzisem că s-a dus pe la un spital în Bucureşti, dar de atunci nu mai am nicio ştire de la dânsul”, a mai completat sursa citată.

 

Se aşteaptă fixarea datei alegerilor

Viceprimarul comunei Viziru a precizat că încearcă să conducă localitatea cât mai bine cu putinţă, până la organizarea alegerilor de către Guvernul României. Acesta a apreciat că, cel mai probabil, Executivul va încerca să fixeze o singură dată pentru alegeri în toate localităţile unde au apărut astfel de schimbări.

“Din câte ştiu eu s-a trimis spre Guvern solicitarea legată de demisie. Acum Guvernul va stabili data alegerilor. Nu ştim când vor fi. Deocamdată, eu ţin locul primarului, rămân viceprimar cu atribuţii de primar. Data alegerilor va fi publicată în Monitorul Oficial. Dar nu cred că se va stabili ceva numai pentru o comună cum este Viziru. Cred că va fi o decizie pe ţară. Guvernul va stabili o dată pentru mai multe primării. Din câte am înţeles eu, mai sunt astfel de cazuri. Cel mai probabil, se va stabili o dată a alegerilor pentru toate aceste primării şi se va publica în Monitorul Oficial”, a adăugat Untaru.

Potrivit acestuia, Consiliul Local din Viziru este format din 8 consilieri PNL, 6 PSD şi 1 PMP, însă nimeni nu a comentat în vreun fel decizia de retragere a fostului primar.

Reamintim că, Vasile Visalon a anunţat pe 29 noiembrie 2016 că a decis să renunţe la mandatul de primar câştigat în cadrul celor mai recente alegeri locale. Acesta a punctat atunci că a recurs la acest gest din cauza unor probleme de sănătate. Ulterior, liberalii brăileni au subliniat că acesta s-ar afla internat într-un spital din capitală, având probleme grave cu inimia. Chiar şi aşa, liderul PNL Brăila, Marian Petrache, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă la începutul lunii decembrie 2016, că a purtat o discuţie cu fostul primar al comunei Viziru, înainte de a recurge la demisie, iar acesta i s-ar fi plâns în privinţa lipsei unor documente din arhiva Primăriei.

Subiectul demisiei lui Visalon a stârnit comentarii şi în rândul cititorilor cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, multe dintre acestea ridicând semne de întrebare în privinţa mai multor “probleme” cu care fostul primar s-ar fi confruntat de la preluarea mandatului.

Precizăm că şi în comuna Măxineni s-au produs schimbări la nivelul conducerii Primăriei, după ce fostul viceprimar Mihai Ruse a obţinut un mandat de senator în urma alegerilor Parlamentare din 11 decembrie 2016. Astfel, fotoliul urmează să fie ocupat, cel mai probabil, în această lună, de unul dintre actualii consilieri ai comunei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro