Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Decât nişte parlamentari». Senatorii se pregătesc de un nou concediu electoral

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent, că, în mod sigur, pe modelul adoptat în campania electorală pentru europarlamentare, senatorii vor avea activitate în teritoriu şi în campania pentru prezidenţiale, în luna octombrie şi în turul doi al scrutinului. "Aşa cum simt eu lucrurile, în mod sigur vom face la fel (ca la alegerile europarlamentare - n.r.). Nu vacanţă, pentru că este impropriu spus vacanţă, vom avea activitate în teritoriu. Eu spun acum ce am spus şi data trecută, că, pentru noi, senatorii, activitatea e mult mai intensă în teritoriu, în campanie decât dacă am veni până la Bucureşti să stăm două zile sau trei pe la comisii", a precizat Ilie Sârbu, întrebat dacă senatorii vor lucra în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.
Ilie Sârbu a mai precizat că acest program se va stabili cel mai probabil pentru luna octombrie şi "poate şi în turul doi". Turul doi al prezidenţialelor va fi organizat în 16 noiembrie.

Zgonea: „Este decât o afirmaţie"

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că nu se teme de o moţiune de cenzură a ACL, că un astfel de demers nu ar încurca în campania pentru prezidenţiale şi că deocamdată aceasta "este decât o afirmaţie" a celor de la PNL şi PDL, potrivit mediafax.ro.
Zgonea fost întrebat, după şedinţa Biroului permanent al Camerei, dacă se teme de faptul că opoziţia intenţionează să depună o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară.
"Cum să mă tem la ce majoritate am? E dreptul constituţional, aştept să vedem dacă răspunde prevederilor constituţionale şi bineînţeles o vom dezbate, ştiţi foarte bine, la moţiunea de cenzură se constată respectarea regulamentului în Biroul permanent reunit, să vedem textul, să vedem dacă are toate elementele unei moţiuni de cenzură şi este un drept constituţional, voi convoca plenul împreună cu domnul preşedinte Tăriceanu şi o vom dezbate la momentul respectiv. Deocamdată este decât o afirmaţie pe care au făcut-o colegii din opoziţie", a opinat Zgonea.

Moţiune legată de fraudarea alegerilor

Liderii ACL Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au anunţat luni că moţiunea de cenzură PNL-PDL va viza teme legate de fraudarea prezidenţialelor şi a demersului Guvernului pentru permiterea traseismului politic al aleşilor locali, fiind aşteptată publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.
"Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moţiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor: ordonanţa 45 de pregătire a alegerilor, ordonanţa de legalizare a traseismului politic în administraţia publică locală", a afirmat Iohannis.
El a menţionat că grupurile parlamentare ACL "vor să oprească abuzurile Guvernului Ponta într-un domeniu extrem de sensibil".
"Iniţiatorii au spus că este o problemă extrem de urgentă şi trebuie rezolvată acum, acum, acum. Ori de joi, de când au discutat-o în Guvern, iată că s-a făcut luni şi nu s-a publicat nimic. Este cel puţin straniu şi noi bănuim că ceva acolo nu este în regulă, că altfel joi seara putea să fie publicată ordonanţa, cum s-a întâmplat de alte ori, când s-a publicat ordonanţa şi nu fusese încă discutată până la sfârşit şi a apărut în Monitorul Oficial. Noi bănuim Guvernul că are anumite demersuri ascunse", a mai comentat Iohannis despre ordonanţa privind migraţia aleşilor locali.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii