Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«De ce eu?/ Cristian», la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo

Filmul în care joacă brăileanul Emilian Oprea, în rolul procurorului Panait, "De ce eu?/ Cristian", regizat de Tudor Giurgiu, a fost selectat în programul CineLink al Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo. În acest program au fost incluse, anul acesta, şapte pelicule noi, aflate în stadiul de postproducţie, creatorii având astfel ocazia de a obţine sprijn financiar pentru finalizarea filmului. Programul se desfăşoară chiar în aceste zile. Alături de filmul "De ce eu?/ Cristian" au mai fost selectate proiectele: "Nasa Svakodnevna Prica/ Our Everyday Life", de Ines Tanovic, "Lazhesvidetel/ False Witness", de Iglika Triffonova, "Hahar/ Mountain", de Yaelle Kayam, "Raneni Angel/ The Wounded Angel", de Emir Baigazin, "Mama/ Mother", de Vlado Skafar, şi "Druga strana svega / The Other Side of Everything", de Mila Turajlic.
Secţiunea are două premii, Post Republic Award, constând în servicii de postproducţie în valoare de 80.000 de euro, şi Restart Award, în valoare de 20.000 de euro.
Filmul "De ce eu?" este cel de-al treilea lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu şi a fost selecţionat la Cinelink, secţiunea Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, dedicată profesioniştilor din industria de film. Aceasta este o ocazie foarte bună pentru producători să prezinte filmul reprezentanţilor unor festivaluri de film, distribuitorilor sau agenţilor de vânzări sau să găsească soluţii pentru finalizarea filmului.
Filmul "De ce eu?" este o co-producţie între România, Bulgaria şi Ungaria, care a primit sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România şi Bulgaria şi sprijinul organismului european Eurimages, care sprijină co-producţiile europene.
Lungmetrajul "De ce eu?/ Cristian", regizat de Tudor Giurgiu, spune povestea unui tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie.
El este interpretat de actorul teatrului "Maria Filotti", Emilian Oprea, care a mai jucat şi în cel de-al doilea film al lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni şi melci" (2012), moment în care a fost remarcat. Atunci Tudor Giurgiu promitea că Emilian Oprea va primi un rol principal într-o viitoare producţie pe care o va realiza. Promisiunea s-a concretizat şi Emilian Oprea joacă acum rolul procurorului Panait în primul thriller politic românesc. În film mai joacă: Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Virgil Ogăşanu, Lucreţia Mandric şi Attila Gasparik. Alături de ei, alţi doi actori brăileni: Liviu Pintileasa şi Alin Florea.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii