Mergi la conţinutul principal

«Dacia Unirea» încă are cartonaş roşu de la Simionescu

Problema finanţării echipei fanion a Brăilei, ACS Dacia Unirea, rămâne în continuare fără o rezolvare din partea autorităţii locale. Primarul Aurel Simionescu a punctat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că s-a întâlnit cu şefii echipei şi câţiva jucători pentru a sta de vorbă în privinţa finanţării, însă datele problemei rămân, în mare parte, neschimbate. Simionescu susţine că până când datoria de 63.000 lei, imputată echipei de către Curtea de Conturi, nu va fi rezolvată, municipalitatea nu poate da niciun ban şi nici nu poate discuta despre nivelul de finanţare. Cu toate acestea, edilul-şef a schimbat puţin abordarea în ceea ce priveşte observaţia sa mai veche, privind condiţionarea finanţării din partea Primăriei de cea a CJ Brăila. "Lucrurile sunt foarte clare din punctul meu de vedere, dar cei doi manageri au vrut să audă atât antrenorul, cât şi jucătorii acest lucru. Nu mai vreau să discut despre Consiliul Judeţean. Nu se pune problema de bani, că nu există. Avem în buget banii respectivi, dar există o problemă legată de decizia Curţii de Conturi. Sunt cei 63.000 lei pe care trebuie să îi recuperăm. Cum suma aia este cu titlu de prejudiciu, curg şi toate penalităţile. Suma creşte în fiecare zi. Trebuie să rezolvăm această problemă, după care putem să continuăm finanţarea. Numai că partea a doua, pe care le-am spus-o, este că dacă municipalitatea va continua finanţarea şi judeţul nu o va face, ei nu vor avea sumele necesare pentru desfăşurarea activităţii. Eu sper ca într-o lună, o lună şi jumătate, să putem să recuperăm suma respectivă şi să putem continua", a declarat Simionescu. Mergând pe aceeaşi linie ca şi până acum, acesta a mai precizat că, din punctul său de vedere, administraţia ar trebui să sprijine în mod special sportul la nivel de tineret, iar echipa profesionistă să obţină finanţare din exterior. Cu toate acestea, edilul-şef nu a negat că o echipă de juniori are nevoie de modelul oferit de către jucătorii experimentaţi. "Trebuie să avem o balanţă în echilibru când discutăm despre sport. (...) Dacă o să am numai copii şi facem doar Cupa Brăilei, aceştia nu o să aibă o imagine asupra sportului profesionist. Copiii ăştia trebuie să vadă un anumit tip de performanţă. Altfel, nu vor avea posibilitatea să se dezvolte. Numai că finanţarea trebuie să fie alta. Deci, în zona copii şi tineret ar trebui ca majoritatea banilor să vină din zona publică şi ceva din zona publică, iar în partea de echipă profesionistă majoritatea finanţării trebuie să vină din zona privată şi ceva din zona publică, în special pe partea de infrastructură. Să spunem stadion, mijloace de transport dacă e nevoie, utilităţi, dar nu plata diverselor contribuţii de natură salarială", a conchis sursa citată.

Conducerea ACS "Dacia Unirea" susţine că va încerca să rezolve problema deconturilor

După discuţia purtată cu primarul Aurel Simionescu, Valentin Avramescu, preşedintele echipei "Dacia Unirea" a precizat pentru redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" că va încerca să rezolve problema deconturilor, însă nu poate face nimic până la întoarcerea din concediu a lui Florin Cârligea. "Până acum am făcut şapte deconturi, doar la primul se pare că au fost probleme şi de el se leagă Curtea de Conturi. Vina nu este neapărat a noastră, dar o să încercăm să rezolvăm cât se poate de repede această problemă. Însă până nu vine Florin Cârligea din concediu nu putem lua nicio decizie", a afirmat Avramescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro