Mergi la conţinutul principal

«Dacă ăla e cu aia, aia a lui cu cine-o fi?»

În acest weekend, la Grădina "Boema" poate fi văzută o altă producţie brăileană din categoria teatrului independent. Tinerii actori Narcisa Novac, Corina Borş şi Alexandru Marin, împreună cu mai experimentaţii lor colegi Ramona Gîngă şi Valentin Terente, vor prezenta la Grădina "Boema", în premieră, spectacolul "Dacă ăla e cu aia, aia lui cu cine-o fi?", o comedie despre dragoste, foarte actuală, cu un text incitant, aşa cum obişnuieşte Mimi Brănescu să scrie. "Titlurile lui Brănescu sunt mereu provocatoare, iar textul este interesant. Pe Brănescu nu prea ştii în ce categorie să-l încadrezi. Are nişte jucării care te fac să plângi, în piesele lui strecoară aşa, printre hohote de râs, nişte lucruri profunde. Are roluri feminine impecabile. Acest text este tot o poveste de dragoste, extrem de actuală, iar pentru mine a fost extraordinar să mă bucur de entuziasmul tinerilor actori. Narcisa Novac, o actriţă care cred că va face un salt foarte mare, este o actriţă foarte specială, Corina Borş, care a reuşit un rol diferit faţă de ceea ce a realizat ea până acum, iar Alex Marin este un actor cu totul special. Mi-a făcut mare plăcere să mă reîntâlnesc la lucru cu Ramona Gîngă pentru că nu am mai lucrat de mult cu ea, o actriţă cu mare generozitate, şi Valentin Terente, un personaj care e un înger ce explică la final tot ce se întâmplă", a precizat regizorul Radu Nichifor. Implicarea sa în acest proiect de teatru independent a venit ca urmare a faptului că a văzut o altă producţie a oamenilor tineri din teatru, "Destinaţii", şi a fost emoţionat. "Acum o lună am văzut un spectacol tot la Boema, «Destinaţii» şi m-a emoţionat foarte tare pentru că este primul în care toţi cei care l-au făcut sunt tineri: regie Septimiu Stoica, Alex Petcu, absolvent al Liceului de Artă, trei actori, Narcisa Novac, Corina Borş, Alex Marin. Ei au făcut un spectacolaş, prima jucărie pe care noua generaţie a dus-o la capăt, pe acolo nu a călcat niciun veteran... Şi m-au provocat. Eu sunt de părere că dacă îi zici unui actor că-ţi place de el trebuie să-l iei să-l joci, când îţi place un dramaturg trebuie să-l montezi, dacă îţi place un regizor, ajută-l să monteze. Entuziasmul lor a fost incredibil. L-am sunat pe Mimi să-i spun că facem spectacolul şi nu i-a venit să creadă, mi-a spus că nu aveam cum să-l facem pentru că acum trei săptămâni eram în vacanţă. Şi când a aflat că au în jur de 25 de ani a spus şi el că este posibil pentru că sunt tineri şi entuziaşti", a povestit Radu Nichifor.
"Dacă ăla e cu aia, ai-a lui cu cine-o fi?" este un spectacol minimal, care în mod sigur se va putea adapta şi în alte spaţii. Durata unei reprezentaţii este de o oră. Spectacolele de la Grădina "Boema", şi cel de vineri, şi cel de duminică, încep la ora 20.00. Cum spaţiul de la "Boema" este destul de intim şi nu sunt multe locuri este recomandabil să se facă rezervări din timp la telefon 0744.56.33.05.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro