Mergi la conţinutul principal

«Da» micşorării garanţiei la închirierile terenurilor de câţiva metri pătraţi

Comercianţii brăileni care plănuiesc să închirieze spaţii de câţiva metri pătraţi pe domeniul public pentru a desfăşura diferite activităţi sezoniere, nu vor mai fi nevoiţi să plătească garanţia de 5.000 lei ca să participe la licitaţii. Membrii CLM Brăila au stabilit, ieri, în cadrul primei şedinţe ordinare din acest mandat, că garanţia va fi direct proporţională cu terenul ocupat, însă nu mai mare de 5.000 lei. În raportul proiectului de hotărâre, se specifică faptul că decizia a venit după ce foarte puţini dintre comercianţii care închiriau, de regulă, spaţii de mici dimensiuni (3 mp - 20 mp), s-au mai prezentat la licitaţii, în acest an. Astfel, s-a ajuns la concluzia că garanţia fixă de 5.000 lei, stabilită de fostul CLM Brăila, este prea mare pentru bugetul celor care desfăşoară activităţi de tipul: artă stradală, picturi pe faţă, popcorn etc. "Se aprobă preţul caietului de sarcini al licitaţiei publice în cuantum de 300 lei, iar garanţia de participare la licitaţie se va calcula prin utilizarea formulei «suprafaţă amplasament licitat (mp) x 100 lei/mp", au stabilit consilierii.
Trebuie punctat că la această formulă de calcul, liderul grupului PSD din CLM, Sorin Boşneag, a venit cu un amendament. "Aş vrea să facem o completare. Garanţia propusă să aibă şi o limită: «Nu mai mult de 5.000 lei»", a afirmat sursa citată. Amendamentul social-democratului a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

PND-iştii au încercat eliminarea spaţiilor din Grădina Mare

Cu un amendament la acest proiect au venit şi cei trei consilieri municipali ai Partidului Naţional Democrat. Avocatul Bogdan Botea a solicitat ca spaţiile pe care municipalitatea le oferă spre închiriere în Grădina Mare să fie scoase din ecuaţie, în condiţiile în care vor afecta estetic zona respectivă. "Aş dori ca de la această hotărâre să excludem de la închiriere spaţiile amplasate în Parcul Grădina Publică, întrucât afectează estetic şi funcţional acest parc destinat exclusiv promenadei. Deci PND nu va vota în favoarea acestui proiect, sub rezerva aprobării acestui amendament de a exclude din anexele 3A şi 3B amplasamentele din Grădina Mare", a declarat Botea. După lungi discuţii în privinţa formulării amendamentului, dar şi a corectitudinii din punct de vedere juridic, majoritatea a respins propunerea PND-iştilor cu 24 de voturi "împotrivă" şi 3 "pentru".
În cele din urmă, proiectul amendat de Sorin Boşneag a trecut cu 24 voturi "pentru" şi 3 abţineri ale consilierilor PND - Traian Adrian, Gina Ilie şi Bogdan Botea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro