Mergi la conţinutul principal

«Criminalul de la numărul 13», încă 30 de zile de arest preventiv

La propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, instanţa de judecată a dispus, zilele acestea, prelungirea mandatului de arestare preventivă a lui Leonard Stan, 52 de ani, recidivist anchetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav (prin cruzime). Stan a fost arestat preventiv în ziua de joi, 20 august 2015, după ce a omorât-o în bătaie pe Aglăiţa Ionescu, de 47 de ani, femeia cu care convieţuia de mai mulţi ani.

Recidivistul, care locuia fără forme legale pe strada Danubiului 13, a fost condamnat în anul 1992 la o pedeapsă de 17 ani închisoare, pentru că a omorât un brăilean. Stan a fost liberat din puşcărie după 11 ani de detenţie. După 23 de ani de la condamnare, asasinul a mai curmat o viaţă. Trei zile la rând a lovit-o ca un apucat pe concubina cu care avea o fetiţă de numai 5 anişori, iar vecinii, care auziseră ţipete în camera în care se aflau agresorul şi victima, n-au mişcat un deget ca să-i salveze viaţa femeii, decât atunci când era prea târziu pentru ea.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, "în perioada 16-18 august 2015, inculpatul Stan Leonard i-a aplicat concubinei sale, în mod repetat, multiple lovituri cu pumnii şi cu o curea cu cataramă metalică, provocându-i un politraumatism cu leziuni osoase şi viscerale, care au condus la decesul acesteia". Cercetările sunt coordonate de procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braila.
Reamintim că în noaptea de 18/19 august 2015, locatarii din imobilul (retrocedat) de pe strada Danubiului 13, au apelat Serviciul pentru urgenţe 112, după ce auziseră lovituri şi tipete în camera în care se aflau Leonard Stan şi Aglăiţa Ionescu. Martor la cruzimea criminalului a fost chiar fetiţa de 5 anişori a cuplului, care a rămas orfană de mamă.
Potrivit anchetatorilor, femeia a fost ucisă marţi seară, 18 august 2015, înainte de ora 21:00, pe fondul consumului de alcool (victima şi agresorul obişnuiau să se certe şi să consume alcool). Vecinii au sunat la 112 aproape de miezul nopţii, când era prea târziu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro