Mergi la conţinutul principal

«Concivia» a nenorocit străzile Polonă şi Goleşti ca să tragă apă la Teatrul «Maria Filotti»

Problema alimentării cu apă a sistemului de stingere a incendiilor din incinta Teatrului "Maria Filotti" este mult mai complicată decât s-ar fi putut crede. Pe lângă faptul că nu mai era funcţională de multă vreme, vechea instalaţie era alimentată de o conductă ce avea traseul pe Str. Mihai Eminescu. Surse din cadrul Primăriei ne-au explicat că pentru înlocuirea acelei conducte ar fi trebuit decopertată strada Mihai Eminescu, cu tot disconfortul rezultat de aici. În consecinţă, s-a luat decizia realizării unui nou traseu al alimentării cu apă, pe străzile Polonă şi Goleşti. Săpăturile pentru îngroparea noii conducte au început încă din primele zile ale lunii decembrie 2015. La ora actuală, conducta e îngropată şi şanţul astupat, însă partea carosabilă nu a fost asfaltată la loc, astfel că, atât pe Polonă cât şi pe Goleşti, pe traseul conductei s-a format o mocirlă de toată frumuseţea, iar roţile maşinilor au împrăştiat noroiul pe tot carosabilul. Abia pe 14 ianuarie, peste mocirla din şanţ s-a pus un strat de piatră. Nu s-a turnat, însă, şi o plombă asfaltică, astfel că este foarte posibil ca de-a lungul şanţului să se formeze din nou făgaşe. Oricum, mâzga împrăştiată pe cele două străzi încurcă serios traficul auto. În plus, la intersecţia străzii Polonă cu Str. Goleşti tronează o gură de canalizare fără capac, ce s-a umplut cu noroi şi gunoaie.
"A fost o situaţie dificilă, care nu suferea amânare, fiind vorba despre reţeaua de stingere incendii a teatrului, impusă de normele ISU", justifică cei de la Primărie starea în care au ajuns străzile menţionate, plus pasajul dintre blocurile 10, 12 şi 14, de pe Str. Goleşti, pe unde trece traseul conductei îngropate. În mod normal, firma "Concivia", cea care a montat respectiva conductă, ar fi trebuit să procedeze deja la reparaţia străzilor în cauză. Refacerea asfaltului întârzie, însă, iar în contextul în care urmează câteva zile cu ninsori abundente, e lesne de înţeles ce fel vor arăta cele două străzi peste ceva vreme, atunci când va începe să se topească zăpada.
Reamintim că, în prezent, Teatrul "Maria Filotti" este închis pentru public, deoarece nu are un sistem funcţional pentru stingerea incendiilor. Autorităţile locale spun că abia spre sfârştiul lunii martie problemele se vor rezolva şi se va da liber la spectacole.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro