Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Codin», fiul interlopului Valter, căutat de poliţişti pentru atacul de la Piaţa Mare

• acesta ar fi înjunghiat un bărbat, duminică, după ce între cei doi ar fi avut loc o ceartă în incinta unei case de pariuri

 

Laurenţiu Prusianu, zis “Codin”, fiul interlopului Valter, este căutat de poliţiştii brăileni, fiind suspectat că a înjunghiat un bărbat, duminică după amiază, în zona Piaţa Halelor. Victima este Victor Bucşă, în vârstă de 30 de ani, de loc din Vaslui.

Poliţiştii au fost sesizaţi, duminică, în jurul orei 16.40, prin apel la 112, că la intersecţia bulevardului Dorobanţilor cu strada 1 Decembrie 1918, se află o persoană ce prezintă leziuni la un picior, aşa cum se menţionează în buletinul de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că, iniţial, a avut loc o ceartă între cei doi bărbaţi în incinta unei case de pariuri, ulterior scandalul mutându-se în plină stradă. “Codin” a scos cuţitul şi l-a tăiat pe Victor Bucşă la piciorul drept. Victima a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale şi a rămas internat. “În urma constatărilor preliminare ale medicului legist, s-a stabilit că vătămările suferite de victimă necesită pentru vindecare între 23 şi 25 de zile de îngrijiri medicale, în caz de evoluţie favorabilă, şi nu i-au pus în primejdie viaţa”, se precizează în comunicatul emis de IPJ.

“Codin” are 24 de ani şi este cunoscut în rândul oamenilor legii cu antecedente penale. Acesta a fost trimis deja în judecată în august 2016, în dosarul “Teroare la «Million»“. “Atracţia” sa pentru arme albe a ieşit la iveală încă din anul 2015. Atunci, însoţit de alţi doi tovarăşi, a intrat într-o sală de jocuri de noroc din municipiu şi a pariat la ruletă. După puţin timp, Laurenţiu Prusianu a scos un cuţit şi a început să lovească ruleta cu mânerul, după care a trecut la ameninţări cu moartea la adresa angajaţilor. Nu s-a sfiit să se laude că ar fi nepotul lui Corbu, un alt interop din Brăila. “Codin” a fost trimis în judecată pentru distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Se pare că trimiterea în judecată nu l-a învăţat minte pe tânărul cu patru clase, dovadă fiind evenimentul de duminică de la Piaţa Mare.

Laurenţiu Prusianu este fiul interlopului Valter Păşniceanu, cumnatul fraţilor Băncuţă. Acum, poliţiştii sunt pe urmele sale.
Categorie articol: 

Comentarii