Mergi la conţinutul principal

«Cadou» de la CJ Brăila pentru ISU și Centrul Militar Județean

* este vorba despre transmiterea în folosință gratuită către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila și către Centrul Militar Județean, pe o perioadă de 6 ani, a mai multor echipamente * valoarea totală a lucrurilor donate se ridică la peste 13.000 lei

 

 

 

Consilierii județeni au fost de acord cu donarea unor echipamente care să fie folosite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Brăila” și Centrul Militar Județean pentru următorii șase ani. Pe scurt, aceasta este perioada privind transmiterea în folosință gratuită a unui aparat foto, sisteme all-in-one, camere video precum și a unei motocoase. Totul se ridică la valoarea totală de peste 13.000 lei.

În raportul proiectului de hotărâre se specifică faptul că ”potrivit prevederilor O.G. nr. 88/2001 privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Județean a contribuit anual din bugetul propriu cu fonduri pentru asigurarea categoriilor de cheltuieli reprezentând întreținere și funcționare, materiale și prestări servicii cu caracter funcțional, achiziții de mijloace fixe și obiecte de inventar necesare activității de protecție civilă și protecție contra incendiilor desfășurată în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dunărea» Brăila”.

De asemenea, se mai punctează că potrivit prevederilor Legii privind pregătirea populației pentru apărare, CJ Brăila contribuie anual din bugetul propriu cu fonduri și cheltuieli de întreținere la Centrul Militar Județean Brăila, precum și pentru alte dotări materiale, sisteme și servicii informatice necesare desfășurării activității.

Tot în documentația atașată proiectului se mai punctează că: ”Având în vedere că, bunurile achiziționate sunt utilizate de cele două instituții pentru desfășurarea activității curente, este necesară transmiterea acestora în folosință gratuită și evidențierea lor extracontabilă la nivelul ISU și Centrului Militare Județean”.

În acest context, consilierii județeni au aprobat transmiterea acestor bunuri în folosință gratuită pentru o perioadă de 6 ani, însă cu precizarea că atât ISU Brăila, cât și Centrul Militar Județean trebuie să le înregistrez în contabilitatea proprie, în afara bilanțului. Bunurile se transmit în baza unor procese verbale de predare - primire încheiate între instituții.

 

Ce echipamente a donat CJ Brăila

 

Dar să vedem despre ce obiecte de inventar este vorba. În cazul ISU Brăila, CJ Brăila a transmis un singur echipament. Un aparat foto marca Panasonic Lumix Bridge, modelul FZ2000 cu o valoare de 3.899 lei. În ceea ce privește Centrul Militar, CJ a avut mai multe obiecte de oferit: o cameră web A4Tech în valoare de 166 lei, o motocoasă Husqvarna 545 RX în valoare de 3.039 lei, precum și două sisteme all-in-one Lenovo Ideacentre A340-22IWL în valoare totală de 5.976,22 lei (2.938,11 lei o bucată). În total, discutăm despre o dotare totală de 13.080,22 lei către ambele instituții din care 9.181,22 lei către Centrul Militar.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro