Mergi la conţinutul principal

«Cărţile de vizită» pline de bălării de la intrarea în Brăila

Sensurile giratorii amenajate în intersecţiile Şoseaua Râmnicu Sărat cu Şoseaua de Centură şi Şoseaua Focşani cu aceeaşi Şosea de Centură a municipiului au meritul că au redus până aproape de zero accidentele rutiere. Faţă de numeroasele incidente - unele soldate cu victime multe - de dinaintea realizării acestor giratorii, acum şoferii circulă mult mai prudent, iar traficul este mai fluent. Dar, pentru că nu se putea ca totul să fie perfect, există o mare problemă legată de aspectul acestor sensuri giratorii. Amenajate, în urmă cu circa trei - patru ani, de cei de la "Drumuri Naţionale", respectivele obiective par a fi uitate complet de cei care ar trebui să le întreţină, adică administratorii drumurilor naţionale din judeţ, respectiv Secţia Drumuri Naţionale Brăila. Oricum, cine a proiectat aceste giratorii a ţinut cont mai mult de latura lor practică decât de aspectul estetic, construcţiile arătând, de la bun început, ca nişte colive aşezate în mijlocul intersecţiilor. Arhitectura simplistă şi neinspirată este urâţită şi mai mult, în ultima perioadă, de o invazie a buruienilor ce ies printre pavelele de beton şi pe care nimeni nu se sinchiseşte să le mai taie măcar din când în când. Impresia vizuală lăsată de aceste giratorii şoferilor care ne vizitează oraşul este mai mult decât deplorabilă...

Prin comparaţie, sensul giratoriu amenajat, anul trecut, de Primăria Brăila, în intersecţia Şoselei de Centură cu Şos. Buzăului, arată incomaparabil mai bine decât cele administrate de Secţia Drumuri Naţionale. Chiar dacă aranjamentele florale de pe acest giratoriu ar putea să nu fie pe gustul tuturor, cel puţin acolo se vede că există preocupare şi că, periodic, acele flori, precum şi gazonul care le înconjoară, sunt udate şi îngrijite.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro