Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Cânt şi joc de la moşii noştri»

În cadrul Festivalului naţional de folclor "Cânt şi joc de la moşii noştri", desfăşurat în perioada 11-12 iunie 2016 la Tîrgu Ocna, Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila a fost reprezentată la secţiunea Solişti vocali de două eleve care au obţinut importante succese. Este vorba despre Diana Nuţu, elevă în anul II, la categoria 10-13 ani, care a câştigat Trofeul Festivalului, şi Diana Ţigănuş, din anul I, categoria 6-9 ani, care a obţinut Premiul I la categoria sa de vârstă.
Aflat în organizarea Asociaţiei "Cantores Animae" din Tîrgu Ocna şi desfăşurat la Casa de cultură din localitate, Festivalul şi-a propus să promoveze tinerele talente în interpretarea folclorului autentic din zonele pe care le reprezintă, sub forma cântecului, a dansului popular sau prin redarea unor datini străbune.
"Elevele de la Clasa de Canto muzică populară a Şcolii Populare de Arte Vespasian Lungu, având drept coordonator pe profesor Marieta Ion, au interpretat, fiecare, o baladă sau doină - fără acompaniament şi o piesă de joc popular, cu acompaniament, fiind foarte apreciate pentru faptul că au adus tradiţiile locale în cadrul acestei manifestări cu rezonanţă naţională prin piesele interpretate, port şi coregrafie", ne-a declarat George Romeo Bunea, managerul Şcolii.
După cum ne-a informat sursa citată, juriul Festivalului a fost compus din cadre didactice şi specialişti în domeniu, reprezentanţi ai presei şi ai Asociaţiei organizatoare.

 
Categorie articol: 

Comentarii