Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Braiconf» contribuie la salvarea copiilor cu probleme cardiace grave

• proiectul umanitar aparţine Fundaţiei Polisano, iar compania brăileană a devenit partener strategic, alături de Electroargeş SA • în cadrul proiectului, copiii fără o situaţie materială bună şi cu probleme cardiace grave neoperabile în România ori nedecontate de Casa de Asigurări primesc o şansă la viaţă 

 

Începând cu luna aprilie, Braiconf SA şi Electroargeş SA (acţionarul majoritar al companiei brăilene) au devenit parteneri strategici ai Fundaţiei Polisano pentru susţinerea financiară a operaţiilor necesare copiilor cu boli cardiovasculare grave, fără posibilităţi materiale. Situaţia dramatică a chirurgiei cardiovasculare pediatrice din România - la nivelul României existând doar două centre publice specializate în realizarea intervenţiilor pe cord pentru copii - a determinat Fundaţia Polisano să sprijine copiii fără posibilităţi materiale cu astfel de probleme de sănătate. Proiectul constă în mobilizarea unor echipe medicale specializate din Marea Britanie şi Suedia pentru operarea cazurilor limită, neoperabile în România sau nedecontate prin sistemul de asigurări de sănătate. Pe lângă acest lucru, proiectul mai urmăreşte şi formarea unei echipe româneşti de specialişti în cardiologie pediatrică.

Compania brăileană Braiconf SA speră că sprijinul material îndreptat către această cauză umanitară să schimbe în bine vieţile copiilor diagnosticaţi cu aceste boli cardiovasculare şi să le ofere posibilitatea de a-şi pune amprenta în dezvoltarea societăţii în care trăim.

“Empatia este unul dintre atributele fundamentale care ne defineşte ca oameni. Procesul abstract prin care înţelegem emoţiile în contextul trăirilor copiilor şi a semenilor noştri este, de multe ori, una dintre cele mai puternice unelte care ne asigură dezvoltarea şi chiar şi supravieţuirea. Situaţia dramatică a copiilor români născuţi cu probleme cardiovasculare necesită o atenţie deosebită şi nu ne poate lăsa indiferenţi, pentru că fiecare dintre noi merită, în mod egal, şansa la o viaţă normală şi, în cele din urmă, şansa de a face România un loc mai bun. Dorim să mulţumim, cu această ocazie, atât Fundaţiei Polisano, pentru oportunitatea de a contribui la salvarea acestor copii, cât şi tuturor celor care s-au implicat sau vor avea să se implice în acest important proiect umanitar”, a declarat Ciprian Vlad, Director General Braiconf SA.

O altă companie care a devenit partener strategic al Fundaţiei Polisano în cadrul acestui proiect este Electroargeş SA. “Mulţumim Fundaţiei Polisano pentru preocuparea faţă de copiii României, aflaţi într-o situaţie atât de dramatică, pentru şansa la viaţă pe care o dau acestor copii şi pentru şansa pe care ne-au dat-o nouă, de a contribui la acest proiect umanitar. Le suntem alături din inimă!”, a declarat Robert Zisu, Vicepreşedinte Electroargeş SA.
Categorie articol: 

Comentarii