Mergi la conţinutul principal

«Braicar» a scos în traseu tramvaiele SH din Austria

De câteva zile, tramvaiele second-hand cumpărate recent din Austria au fost introduse în circulaţie prin oraş, asigurând acum serviciul de transport persoane pe singurele două linii de tramvai funcţionale la acest moment: traseul 21 Depou Radu Negru - b-dul Independenţei - cartier Vidin (Şcoala 20) şi traseul 25 Parc Monument - str. Grigore Alexandrescu - Staţiunea Lacu Sărat (cunoscut fiind faptul că pe liniile 22 şi 23 în loc de tramvaie sunt puse în circulaţie autobuze, din cauză că nu s-au terminat nici acum lucrările la proiectul investiţional cu bulevardul Dorobanţilor).
"Pe traseul 21 sunt în circulaţie 3 dintre tramvaiele achiziţionate recent din Austria, iar alte 3 - 4 sunt pe relaţia Parc Monument - Staţiunea Lacu Sărat. Mijloacele de transport electrice se comportă bine în circulaţie şi nu sunt probleme cu ele. Pentru restul, se lucrează la ele şi vor fi toate funcţionale", ne-a declarat directorul SC "Braicar" SA, Cornel Săndulescu.
Reamintim că în a doua jumătate a anului trecut operatorul de transport a cumpărat la licitaţie, prin SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) 9 tramvaie la mâna a doua din Austria, pe care a dat 59.500 euro, fără TVA. Tranzacţia cu "Holding Graz Linien (companie de transport aparţinând autorităţii din oraşul Graz - Austria) s-a finalizat în noiembrie anul trecut, dar pentru a putea fi aduse efectiv până la Brăila, compania a avut nevoie de serviciul specializat al unei alte firme de transport din Sibiu - "Universal Transport Schmitz" SRL. Pentru această operaţiune cei de la "Braicar" au înţeles să plătească alţi 349.500 lei, fără TVA, adică echivalentul a circa 77.600 euro. Cu alte cuvinte, în total, pentru respectivele tramvaie costul final a ajuns la 137.100 euro.
De altfel, pe acest subiect a existat un întreg scandal privind oportunitatea achiziţiei, acuzaţia la adresa "Braicar" fiind, în principal, aceea că ar fi cumpărat mijloace de transport inutilizabile. Comentariul administraţiei municipale pe acest subiect a fost acela că este mult prea devreme pentru a se trage concluzia dacă "Braicar" şi-ar fi luat sau nu ţeapă cu această achiziţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro