Mergi la conţinutul principal

«Bombe» de Revelion. Peste 3.500 de articole pirotehnice confiscate de poliţişti şi jandarmi

în perioada sărbătorilor, petardele şi artificiile au fost la mare căutare, mulţi brăileni comercializând şi folosind în mod ilegal astfel de articole • în numai două zile, poliţiştii au confiscat 2.949 de “bombe”  comercializate de cinci brăileni • jandarmii au prins vânzători de petarde în staţia de Taxi de la capătul liniei 4 de autobuz, precum şi în alte cartiere din municipiu, dar şi în oraşul Ianca

 

În ultimele zile din 2018, poliţiştii şi jandarmii au prins mai mulţi brăileni care ofereau spre vânzare sau deţineau peste 3.500 de petarde şi artificii interzise prin lege. S-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Astfel, în zilele de 29 şi 31 decembrie 2018, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase i-au depistat pe raza municipiului pe cinci brăileni, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 49 de ani, în timp ce comercializau articole pirotehnice. Era vorba despre 2.949 de articolele care au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii au avut şi ei serios de muncă. În data de 31 decembrie, în jurul orei 10.25, patrula de jandarmi s-a sesizat din oficiu despre faptul că în staţia de Taxi de la capătul liniei 4 de autobuz, în cartier Viziru I, două persoane de sex masculin oferă spre vânzare materiale pirotehnice din clasa celor interzise a fi comercializate de către persoane neautorizate. Au fost identificaţi brăilenii B.M. şi V.M., în vârstă de 35 ani şi 29 ani, ambii din Brăila. Aceştia ofereau spre vânzare următoarele articole pirotehnice: 20 cutii x 60 buc petarde PICCOLO CORSAIR; 12 buc. artificii cu multiple focuri MAGICAL SHOTS; 23 buc. artificii cu multiple focuri CRACKING COLOR; 20 buc. pocnitori de avertizare, FIRE SHOW. Numai de la cei doi bărbaţi s-au confiscat peste 100 de petarde.

Şi lista continuă. Tot în data de 31 decembrie, după ora 17.00, un alt echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Brăila s-a autosesizat despre faptul că pe Calea Brăilei, în dreptul imobilului nr. 46 din oraş Ianca, un bărbat vindea materiale pirotehnice din clasa celor interzise a fi comercializate. Era vorba despre 2 cutii x 100 buc petarde ACHTUNG; 1 cutie x 60 buc petarde ACHTUNG; 1 cutie x 60 buc petarde PICCOLO CORSAR.

În seara de 31 decembrie, în jurul orei 20.20, jandarmii au depistat pe Aleea Cocorilor din Municipiul Brăila, în dreptul Bl. E3, alte două persoane de sex masculin care deţineau materiale pirotehnice interzise. Au fost identifcaţi numiţii C.V. de 26 ani şi M.V. în vârstă de 30 ani. Ei deţineau, în 3 sacoşe de rafie, următoarele materiale pirotehnice: 16 cutii x 60 buc petarde CORSAIR; 5  cutii x 100 buc petarde CORSAIR; 3  cutii x 20 buc ORIGINAL FIRE SHOW; 1 baterie 7 focuri HI-TEC; 6 buc. CIRCOBLITZ FS1; 3 buc. CACTUS RAIN; 12 - BANANA BLUE COLOR; 12 MAGICAL SHOTS.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de “deţinerea, transportul, folosirea de materiale explozive executate fără drept “, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 din Legea 126/1995.

Persoanele în cauză au fost predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Brăila pentru continuarea cercetărilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro