Mergi la conţinutul principal

«Bijuteriile» Şcolii «Vespasian Lungu», la Casa Tineretului

Concertul "Bijuterii ale muzicii universale", organizat de Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu", va avea loc în această seară, începând cu ora 19.00, la Casa Tineretului din municipiu. Pe scenă vor urca absolvenţi celebri ai şcolii, recitalul făcând parte din Programul minimal "Şi noi am fost la Şcoala Populară de Arte". Evenimentul va fi prezentat de prof. Marilena Niculescu, absolventă a Conservatorului "Ciprian Porumbescu" Bucureşti, fost director adjunct al Liceului de Arte "Hariclea Darclee" şi al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Brăila. În prezent, Niculescu este profesor de pian la Şcoala Populare de Arte "Vespasian Lungu" şi la Liceul de Arte "Darclee".
Protagoniştii vor fi mezzosoprana Florentina Soare şi tenorul Cristian Bălăşescu. Ambii sunt absolvenţi ai clasei de canto clasic, unde s-au pregătit cu prof. Mariana Iordache. Cei doi vor încânta spectatorii cu arii şi duete de operă şi operetă din creaţia marilor compozitori, cum ar fi Rossini, Bizet, Lehar Richard şi Johan Strauss şi alţii. La pian îi va acompania Valentina Popovciuc.
Mezzosoprana Florentina Soare, născută la Brăila, şi-a început pregătirea vocală în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu". În 2010, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa prof. Claudia Codreanu. Chiar de la începutul carierei, Florentina Soare colaborează cu Opera din Craiova, iar din anul 2014 este angajată ca solistă, în cadrul Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galaţi.
Tenorul Cristian Bălăşescu, născut tot la Brăila, a fost elevul Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", la clasa de canto clasic, sub îndrumarea prof. Mariana Iordache. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Arte din Galaţi din cadrul Universităţii "Hyperion", secţia canto, clasa prof. Georgeta şi Emil Pinghiriac. Ulterior, în anul 2009, devine absolvent al Universităţii "George Enescu" din Iaşi, Facultatea de Interpretare Artistică, specializarea canto, la clasa prof. Corneliu Solovastru. Măiestria interpretativă a tenorului Cristian Bălăşescu i-a adus colaborări cu diverse instituţii naţionale, dintre care amintim Opera Naţională Română Bucureşti, Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Română Iaşi etc. Din anul 2006 îşi desfăşoară cu succes activitatea artistică în cadrul Operei Naţionale Române din Timişoara, ca prim solist, sub conducerea şi îndrumarea maestrului Corneliu Murgu.
La pian îi va acompania Valentina Popovciuc, absolventă a Conservatorului de Stat "Ciprian Porumbescu" din Chişinău, iar în prezent asistent universitar la Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, Facultatea de Arte, la disciplina acompaniament canto şi lied - oratorio.Totodată, este maestru- corepetitor la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi şi profesor de pian la Liceul de Arte "D. Cuclin" din Galaţi.
Intrarea este liberă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro