Mergi la conţinutul principal

«Big Brother» intră în comunele brăilene

Zece comune din judeţ vor beneficia de supraveghere video non-stop, potrivit preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean, Viorel Mortu. Acesta a spus că primarii sunt cei care au solicitat această măsură, pentru a stopa furturile, dar şi pentru a identifica persoanele care încearcă să înşele sătenii prin metoda "Accidentul".
Mortu a purtat discuţii şi cu reprezentanţii Poliţiei, care au fost de acord cu această supraveghere video a spaţiilor publice, urmând ca în această vară să fie pusă în aplicare ideea. Cert este că, dacă "Big Brother" va da rezultate, lista localităţilor monitorizate se va extinde.
"La o analiză a situaţiei în mediul rural, s-a contatat că există un număr foarte mare de fapte care contravin normelor fireşti într-un sat românesc. Am propus Poliţiei, care a fost de acord ca într-o primă fază să căutăm 10 comune prin care să urmărim traficul în aceste locuri. Prezenţa acelor persoane cu metoda «Accidentul», care în 2 luni şi jumătate au păgubit bieţi săteni cu sume peste 500 milioane de lei vechi, ameninţările a încă 10 familii care n-au muşcat din momeală, furtul de pe tarlalele altora, toate aceste lucruri au făcut ca primarii să sugereze că ar fi bine să dezvoltăm şi la nivelul comunelor acest proiect, împreună cu Poliţia. Problema care intră acum în discuţie este cine monitorizează camerele video: poliţia, primăria sau centrul judeţean. Din câte ştiu, o decizie nu s-a luat. Probabil se va merge pe poliţistul din localitate, deşi 3 primari spun că ei trebuie să urmărească activitatea", a precizat preşedintele CJ.
Edilii comunelor au cerut să fie camere video performante, care să identifice numărul de înmatriculare al maşinilor care trec prin zonele monitorizate, inclusiv conducătorul auto. Mortu nu exclude varianta ca acele camere să fie amplasate în locuri "tainice". "Camerele vor fi puse în localităţi, în zonele cele mai circulate, spre ieşiri/intrări, dar nu se va şti exact locul. Nu am toate detaliile, dar se încearcă controlul asupra celor care adesea se fură ca-n codru", a mai spus PSD-istul.

Monitorizarea video a dat rezultate în liceele din municipiu

Anul trecut, au fost montate primele camere video în câteva licee din municipiu. După ce zilele trecute a avut loc o analiză a întregii activităţi, rezultatele au fost mulţumitoare atât pentru conducerea liceelor, cât şi pentru părinţii elevilor şi a reprezentanţilor poliţiei. Activitatea de supraveghere va fi extinsă în alte şase unităţi de învăţământ. "Intenţionăm să continuăm activitatea de supraveghere în şcoli. O activitate benefică la o analiză făcută în ultimul an, cu concluzii date de cei care au montat şi au evaluat situaţia. Rezultatele sunt mulţumitoare. Împreună cu Poliţia am hotărât să extindem această activitate şi în alte cinci-şase licee care sunt puţin mai problematice, să zicem aşa, din punct de vedere al disciplinei, al prezenţei la cursuri. Am hotărât să montăm şi în acestea camere video ca să ţinem sub control elevii, disciplina şi atitudinea în licee", a adăugat Mortu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro