Mergi la conţinutul principal

«Avalanşă» de şoferi băuţi pe şosele

fie zi, fie noapte, mai mulţi conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului au avut tupeul de a se urca la volan şi a porni la drum • în noaptea de duminică spre luni, un şofer din Tudor Vladimirescu a fost prins în timp ce conducea având o alcoolemie 0,98 mg/l • acesta a refuzat recoltarea probelor de sânge • un şofer constăţean băut mangă a venit la Brăila şi s-a întâlnit cu poliţiştii care nu l-au iertat

 

Halena alcoolică i-a dat de gol pe mai mulţi şoferi care au decis să se urce la volan în acest week-end. Poliţiştii i-au “mirosit” repede. A avut ghinion şi un conducător auto care circula cu autoturismul, deşi avea permisul suspendat din toamna anului trecut.

Astfel, în noaptea de duminică spre luni, la ora 1.40, poliţiştii l-au oprit în trafic, pe raza comunei Tudor Vladimirescu, pe un localnic de 30 de ani care conducea maşina aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,98 mg/l. Şoferul a fost condus la spital, însă aici a refuzat prelevarea probelor de sânge. El nu a scăpat de dosarul penal.

Alţi trei şoferi au picat în plasa poliţiştilor în cursul zilei de duminică. La data de 25 august, ora 19.30, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit pentru control pe un tânăr de 30 de ani, din judeţul Constanţa, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Brăila. “Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,72 mg/l”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, inspector Laura Belciugan.

Tot duminică, la ora 16.50, poliţiştii l-au depistat în trafic pe un brăilean de 43 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DE 584. Acesta avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,06 mg/l. Pe numele celor doi şoferi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În noaptea de 25 august, ora 00.30, poliţiştii l-au identificat pe un tânăr de 26 de ani, din Brăila, care conducea un autoturism pe raza localităţii Scorţaru Vechi. Acesta avea permisul de conducere reţinut din data de 21 octombrie 2018. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.

Vineri şi sâmbătă, alţi doi şoferi certaţi cu legislaţia rutieră au fost depistaţi de poliţişti. În dimineaţa zilei de 24 august, la ora 4.40, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila l-au depistat, pe raza localităţii Cazasu, pe un bărbat de 39 de ani, din comuna Măxineni. El conducea autoturismul având o îmbibaţie alcoolică de 0,98 mg/l în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au constatat că acesta are permisul de conducere reţinut.

În seara de 23 august, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Surdila Găiseanca. Poliţiştii au constatat că vehiculul în cauză avea numărul de înmatriculare doar în partea din spate. S-a constatat că maşina nu figurează ca fiind înmatriculată, respectivul număr de înmatriculare fiind de la un alt autoturism. Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro