Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Aura 2010» a mai inaugurat două centre moderne de îngrijire

Asociaţia "Aura 2010" a inaugurat, ieri, 1 octombrie, încă două centre sociale de lux, în regim privat, pe raza municipiului Brăila. Este vorba despre Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele cu handicap "Sf Maria", situat pe Bulevardul Dorobanţilor, nr. 397 şi Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele cu handicap, "Căminul Speranţei", situat în zona Vadul Catagatei, colţ cu DN2B, în incinta fostului hotel "Mario". Locaţia din urmă i-a avut ca oaspeţi şi pe şefa Instituţiei prefectului, Vasilica Vîlcu, şi primarul Aurel Simionescu care, în prezenţa gazdei Aura Udrea au tăiat panglica noului centru.
Amenajat după cerinţe moderne, "Căminul Speranţei" are o capacitate de 60 de paturi şi un număr total de 50 de camere care dispun de băi proprii. Beneficiarii sunt găzduiţi aici pe o perioadă nedeterminată şi li se oferă atât îngrijire personală cât şi recuperare medicală în sala de terapie ocupaţională.
Dacă vă întrebaţi care sunt condiţiile pentru a fi găzduiţi în acest centru, ei bine aflaţi că cel mai important este ca persoana interesată să fie deţinătoare a certificatului de înscriere în grad de handicap şi să dispună de 1.000 de lei lunar, cât reprezintă taxa de cazare. Dacă îndepliniţi aceste condiţii, următorul pas este foarte simplu. Pentru a fi admis în centru, beneficiarul sau reprezentanul legal al acestuia trebuie să-şi exprime în scris intenţia de a fi găzduit în "Căminul Speranţei" sau în centrul "Sf. Maria" . "Asociaţia Aura 2010 s-a înfiinţat în anul 2010 şi a debutat cu centrul de zi pentru copii «Darius». Un centru care în momentul de faţă oferă servicii sociale unui număr de 40 de copii care prezentau risc de abandon familial. După ce am observat că aceste servicii sociale au un impact pozitiv asupra comunităţii, am înfiinţat primul centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu handicap «Sf. Elena» care funcţionează din 2011. După acest centru am inaugurat încă trei centre de bătrâni, respectiv unul destinat pentru victimele violenţei în familie, după care am înfiinţat Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane cu handicap «Căminul Speranţei» şi, tot pentru persoane cu handicap, «Sf. Maria»", a informat directorul asociaţiei, Magdalena Mănică.
Tot ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice Asociaţia Aura 2010 a organizat şi un eveniment festiv dedicat beneficiarilor Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane cu handicap "Sf Elena", Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane cu handicap "Sf. Dumitru" şi ai Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane cu handicap "Casa Floris". Printre altele, aceştia au putut viziona şi un spectacol cultural artistic.

 
Categorie articol: 

Comentarii