Mergi la conţinutul principal

«Armoniile Dunării» vor răsuna în weekend

Brăila va găzdui, în acest weekend, Concursul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii "Armoniile Dunării", ediţia a VI-a. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Brăila şi Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" şi se va desfăşura la Casa Tineretului, în zilele de 15 şi 16 mai 2015, cu începere de la ora 17.30.
În acest an, au fost admişi 40 de concurenţi, din cei 50 înscrişi, care vor intra în competiţie pe trei categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani. Participanţii la această ediţie a concursului "Armoniile Dunării" sunt din Galaţi, Focşani, Constanţa, Buzău, Bârlad, Giurgiu, Slobozia, Bucureşti, Năvodari şi Brăila.
Juriul, prezidat de compozitorul Mihai Vanica, va fi alcătuit din personalităţi din domeniul muzicii uşoare româneşti (Adrian Ordean, Jolt Kerestely) şi profesori de canto şi pian (Toma Adriana si Galina Cojocari de la Liceul de Arte "Hariclea Darclee" şi Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu".
Toţi concurenţii vor primi diplome de participare, iar laureaţii concursului vor fi răsplătiţi cu diplome şi premii în bani, în valoare totală de 6.000 lei. După startul concursului, vineri, 15 mai, începând cu ora 17.30, primul recital va fi susţinut de către Rose Marie Lanciu, câştigătoarea concursului de anul trecut, iar la trecerea următoarei secţiuni de concurs trupa de dans a şcolii "D - Strict" va oferi un moment coregrafic urmând ca seara să fie încheiată cu concertul trupei de rock şi jazz "Porto Franco Band".
Sâmbătă, după evoluţia concurenţilor, Oana Radu, finalista concursului naţional "Vocea României" va oferi brăilenilor un super recital. Seara se va încheia cu decernarea premiilor şi Gala Laureaţilor.
Evenimentul se doreşte a fi o modalitate de promovare şi de stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente, precum şi de readucere în atenţia publicului a celor mai valoroase creaţii muzicale româneşti. Concursul este cuprins în Agenda Culturală a judeţului Brăila pe anul 2015.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro