Mergi la conţinutul principal

«Am pornit cu dreptul în 2015»

Secţia de box a Clubului Sportiv Municipal Brăila a încheiat anul 2014 cu rezultate foarte bune, poate cele mai valoroase din ultimii 25 de ani şi tot cu dreptul au început anul în curs boxerii brăileni. Săptămâna trecută, la Cupa României la box pentru seniori, elevii lui George Perţea şi Gigi Moise au cucerit patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. Performanţă care a situat gruparea de la Dunăre între primele cluburi din România. La câteva zile de la prima reuşită notabilă a boxului brăilean în 2015, George Perţea, antrenorul coordonator al secţiei de box de la CSM Brăila, a declarat că este mulţumit de felul în care, boxerii pe care îi pregăteşte, au început noul sezon competiţional şi că, la Brăila, se vor mai organiza competiţii interesante de box în acest an.

- Care este concluzia după primul concurs oficial din 2015 ?
- Am pornit cu dreptul în acest sezon competiţional. Sunt foarte mulţumit de rezultatele pe care le-am obţinut la Cupa României la box, rezervată seniorilor. Am cucerit patru medalii cu sportivi care abia au păşit pragul senioratului. Iar ca o confirmare a valorii rezultatelor, Marian Piţa şi Marian Vişan au fost cooptaţi la lotul naţional de seniori pentru a participa la competiţiile internaţionale care vor urma. O realizare importantă la care şi-a adus contribuţia Gigi Moise dar şi ceilalţi antrenori de la CSM Brăila.
- Din punct de vedere organizatoric, totul v-a ieşit conform aşteptărilor ?
- Aţi văzut şi dumneavoastră câţi spectatori au venit de data aceasta atât la sala CSM-ului cât şi la Polivalentă. Faptul că s-au acordat premii în bani a făcut ca lupta din ring să fie acerbă. Fiecare sportiv şi-a dorit cu ardoare să ajungă în finală pentru a-şi adjudeca premiile în bani. Iar acestea nu au fost deloc modice, s-au acordat câte 500 de lei câştigătorilor şi câte 300 de lei celor care s-au clasat pe locul al doilea. Majoritatea meciurilor au fost spectaculoase, fapt ce a atras mulţi spectatori. Iar eu ţin să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul acestei competiţii.

Două turnee internaţionale la Brăila: Cupa "Costică Dafinoiu" şi Memorialul "Cuţov"

Şi, îi anunţ pe iubitorii de box că la Brăila vom mai organiza competiţii de box interesante în acest an.
- Mai precis, la ce vă referiţi ?
- Vrem să mai organizăm două competiţii naţionale oficiale, încă nu ne-am hotărât pentru care dintre ele vom opta, dar şi două turnee internaţionale, Cupa "Costică Dafinoiu" şi Memorialul "Cuţov". Prima acţiune internaţională va avea loc în martie şi la ea vor participa boxeri valoroşi de la Brăila şi din ţară precum şi pugilişti de acelaşi calibru din Republica Moldova şi, probabil, din Ucraina. Competiţia se va desfăşura la sala Polivalentă pe durata a două sau trei zile şi va fi dotată cu premii surpriză.
- Pe ce vă axaţi pregătirile în această perioadă a anului ?
- Ne pregătim intens pentru competiţiile care vor urma. Iar antrenamentele săptămânale se vor încheia cu gale amicale. Pentru a putea spera la rezultate bune un pugilist are nevoie de cât mai multe meciuri de pregătire cu adversari diferiţi. De aceea vom organiza săptămânal gale amicale sau vom merge noi în alte oraşe pentru meciuri de verificare. Acţiuni de acest gen vor avea loc vineri şi sâmbătă în sala de antrenament de la CSM Brăila, iar invitaţii noştri vor fi boxerii de la Piteşti.

Activitatea de selecţie va fi pe primul plan

- Veţi continua şi activitatea de selecţie ?
- Aceasta va fi pe primul plan. Iar în acest sens am depus deja un proiect la Consiliul Judeţean în care specificăm că vrem să organizăm acţiuni de selecţie în tot judeţul pentru a găsi copii cu aptitudini pentru box. Să-i aducem la Brăila unde să le oferim cazare, masă şi posibilitatea de a urma cursurile şcolare. Eu sunt convins că vom găsi talente în judeţ. Acum aşteptăm să primim aporbarea oficilităţilor locale şi pornim la treabă.
- Aveţi sprijin pe plan local pentru a vă îndepliniţi obiectivele ?
- Primarului Aurel Simionescu şi preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Viorel Mortu sprijină boxul brăilean. Colonelul Gheorghe Soare, comandantul Garnizoanei Brăila este întotdeuna alături de noi. Ne-au ajutat şi ne-au promis şi în continuare sprijin şi sper ca împreună să readucem boxul brăilean acolo unde îi este locul. Dar rezultatele au atras lângă noi persoane care îndrăgesc boxul, care ne-au sprijinit financiar şi au promis că o vor face şi cu alte prilejuri, mă refer la fostul boxer Costică Ochiroşii, la Ionuţ Marin, Cristi Perianu şi numai. Iar noi antrenorii le mulţumim şi pe această cale oficialităţilor locale şi tuturor celor care sunt alături de box. Pentru că noi ne-am propus ca în 2015 să realizăm cel puţin aceleaşi rezultate ca în anul precedent.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro