Mergi la conţinutul principal

«Am pierdut un meci, campionatul încă se joacă. Ne vom lupta astfel încât să nu dăm toată puterea PSD-ului»

Preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a susţinut, vineri, o conferinţă de presă în care a făcut o retrospectivă a rezultatelor alegerilor locale de duminica trecută. Totodată, el a vorbit şi despre planurile partidului în viitorul apropiat.
"Scorul obţinut pe municipiu este unul care nu are cum să fie mulţumitor pentru noi. Recunosc că în afară de slaba prezenţă la vot nu am astăzi o explicaţie valabilă 100%, care să ne lămurească de ce lucrurile au mers în modul acesta. E foarte greu să înţeleg cum se poate într-un oraş în care nu se întâmplă mai nimic, într-un oraş care arată aşa cum arată, în care toată lumea se plânge de câte ceva, oamenii să aleagă continuitatea. Aşa e în democraţie, votul oamenilor trebuie respectat. Îi felicit pe câştigători" a declarat fostul candidat la Primăria Brăila.
Boboc consideră însă că lupta electorală nu s-a încheiat: "Sigur, sunt supărări, sunt frustrări, sunt oameni care au pierdut alegeri, eu am avut diverse trăiri, normal ... e până la urmă un meci pierdut. Dar campionatul se joacă. S-a încheiat campania, dar nu s-au încheiat alegerile. Alegerile se vor încheia în momentul în care la CJ va fi ales preşedintele şi vicepreşedinţii. Este obligaţia nostră să avem o propunere, şi avem, şi vom încerca constituirea unei majorităţi în CJ, dintr-un motiv foarte simplu, am mai trăit nişte ani, din păcate prea mulţi ani, cu conducere şi la CJ şi la Municipiu PSD-iste şi am observat că în afară de a aloca bugete pe criterii politice şi a se acoperi unii pe alţii, mare lucru nu prea s-a întâmplat în judeţul nostru. Ne vom lupta astfel încât să nu dăm toată puterea PSD-ului. Sunt de acord cu domnul Dragomir. PNL este 100% în opoziţie faţă de PSD".
Făcând un bilanţ al alegerilor, Boboc s-a declarat, totuşi, mulţumit de primăriile câştigate în judeţ, 18 la număr, printre care şi comuna Viziru, precum şi de numărul mare de consilieri judeţeni, 12 mai exact. Campania trecută liberalii obţinuseră 14 primării în judeţ.

Ce îşi reproşează Cătălin Boboc cu privire la rezultatul alegerilor?

"Pentru că am tot auzit despre o campanie murdară făcută de PNL, ţin să vă spun că PNL a făcut o campanie bazată pe proiecte, pe expunerea proiectelor noastre, şi da, am spus în această campanie adevăruri. Mi-e teamă însă că nu le-am spus pe toate. Şi mi-e teamă că am greşit că nu am fost mai agresivi. Apropo de mobilizarea la vot am făcut ce am putut, în sensul că i-am invitat, am vorbit cu oamenii pe toate canalele şi i-am invitat să iasă la vot indiferent cu cine votează, nu cu noi neaparat".
Şeful PNL Brăila a încheiat subiectul alegeri locale cu o concluzie personală, spunând că ar fi preferat să câştige orice alt partid în afară de PSD Primăria, şi asta pentru că, e convins Boboc, actuala administraţie nu va schimba nimic în oraşul de la Dunăre.

PNL se opune alegerii lui Gheorghe Obreja ca vicepreşedinte al CJ

În cadrul aceleaşi conferinţe, Boboc a precizat că, în situaţia în care Gheorghe Obreja va fi acceptat de PSD ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, din partea ALDE, liberalii se vor opune categoric acestei variante.
"Părerea mea este că e puţin cam mult. Dar nu mă surpinde nimic, să nu uităm că domnii de la PSD au propus doi preşedinţi la Consiliul Judeţean, au propus vicepreşedinţi, după ce primul lor preşedinte a avut probleme de altă natură. Şi nu au avut nicio reţinere, nici n-au explicat. Dar nici nu a fost nevoie la aceste alegeri să explice cuiva de ce s-a ajuns în situaţia aceasta la Consiliul Judeţean. Oamenii n-au întrebat nici de CJ, nici de ce spitalul a rămas aşa ... oamenii nu au întrebat multe lucruri. Aşa că nu mă surprinde nimic din ce poate propune PSD. Oricum, Obreja nu e opţiunea noastră, noi vom vota cu siguranţa împotriva acestei propuneri. Este opţiunea celor de la PSD şi ei va trebui să şi-o asume", a precizat Cătălin Boboc.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro