Mergi la conţinutul principal

«Alianţa Noastră» vrea referendum pentru „Familie” în ziua alegerilor Parlamentare

• preşedintele Alianţa Noastră România, Marian Munteanu, susţine iniţiativa „Coaliţiei pentru familie” privind organizarea unui referendum naţional de modificare a Constituţiei  în legătură cu definiţia „căsătoriei” • ANR face apel însă la instituţiile statului ca organizarea referendumului pe această temă să aibă loc în data de 11 decembrie, odată cu alegerile Parlamentare

 

Liderul Alianţa Noastră România (ANR), Marian Munteanu, a emis, ieri, un comunicat de presă pentru a-şi manifesta sprijinul vizavi de modificarea definiţiei „căsătoriei” în Constituţie, în sensul de a se specifica negru pe alb că aceasta are loc între un bărbat şi o femeie. Munteanu consideră însă că întregul proces a fost foarte mult întârziat şi a făcut apel la instituţiile statului, solicitând ca referendumul constituţional pe această temă să aibă loc în data de 11 decembrie, simultan cu alegerile Parlamentare.

Curtea Constituţională a României a decis în unanimitate, pe data de 20 iulie a.c., după ce a constatat validitatea celor 3 (trei) milioane de semnături, că iniţiativa cetăţenească de revizuire a art. 48 (1), «Familia», este constituţională. Ne apropiem de a treia lună de când Curtea Constituţională ar fi trebuit să facă un demers extrem de simplu, care să permită începerea procedurilor constituţionale în urma acestei mobilizări în spirit democratic fără precedent în lume. Nu înţelegem care sunt motivele pentru care această Decizie nu a fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial al României, ca să poată fi pusă imediat pe ordinea de zi a Senatului României. Este posibil ca această întârziere să ducă la amânarea referendumului până la o dată neprecizată, care să necesite - în cazul în care până la urmă va fi aprobat -, cheltuieli suplimentare pentru organizarea sa. Nu este normal ca tocmai cei care sunt îndrituiţi să apere normele constituţionale să nu dea curs unui drept izvorât din chiar Constituţia României. Drept urmare, cerem ca voinţa populară să nu fie boicotată prin tertipuri birocratice. Cerem ca pe data de 11 decembrie să se organizeze un referendum prin care românii să hotărască dacă în Constituţia României trebuie specificat un lucru absolut de bun simţ: «Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie». Doamne, ajută!” , se arată în comunicatul emis şi semnat de Munteanu.

Precizăm că demersul de a ridica la rang de principiu constituţional a definiţiei căsătoriei din Codul Civil aparţine „Coaliţiei pentru Familie” care a strâns semnăturile necesare în acest sens.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro