Mergi la conţinutul principal

«Acasă la tata». O nouă premieră la «Maria Filotti»

La sfârşitul acestei săptămâni, Teatrul "Maria Filotti" oferă brăilenilor o nouă premieră, "Acasă la tata", scrisă de Mimi Brănescu, în regia lui Radu Nichifor. "Este un text foarte puternic, scris de un autor care mie îmi este foarte drag. Iniţial a fost scris ca scenariu de film, iar rezultatul este excelent, le oferă actorilor partituri excelente. Este povestea unui tânăr care are nevoie de nişte răspunsuri şi se duce să le găsească acasă la tatăl lui. Este o zi şi o noapte mai specială, în care se întâlneşte cu tatăl, cu fosta mare iubire, cu cel mai bun prieten. În final îşi găseşte răspunsurile dorite. Este un text despre lucruri aparent banale - ce faci, ca băiat, când afli că o să ai un copil, ce faci, ca băiat, când nu vrei să ai o familie, dar cam sună ceasul, ce faci, ca bărbat, când îţi dai seama că viaţa a trecut şi tu nu ai trăit nimic, ce faci când eşti nevoit să recunoşti anumite lucruri despre tine şi care nu prea îţi plac", a explicat regizorul Radu Nichifor.
Textul fiind unul foarte puternic, emoţionant, pune actorii în situaţii foarte dure psihic, îi aduce în puncte fără întoarcere, îi forţează să dea tot ce au mai bun şi astfel, explică regizorul, rezultatul va fi unul pe placul spectatorilor.
Distribuţia este una de mică amploare. Vor putea fi văzuţi: Lucian Pînzaru, actor de la Galaţi, ales pentru că tipologia lui lipseşte din echipa brăileană, Monica Ivaşcu, Dan Moldoveanu şi Alex Marin, Adrian Ştefan, Narcisa Novac, Corina Borş.
Alex Marin are o partitură importantă. Regizorul Radu Nihifor a precizat că acest rol îl pune în valoare şi că drumul său va fi unul foarte frumos în teatru. Apoi, Adrian Ştefan, consacrat pentru rolurile comice, are acum un rol "amestecat". "Era păcat să ai patru actori tineri buni şi să nu-i pui să se lovească de nişte partituri frumoase. Cei mici duc în spate spectacolul. Mimi Brănescu are talentul acesta de a scrie bine. Îşi imaginează personaje pe care i-ar fi drag să le joace. Personajelele lui sunt cărnoase, actorii au cu ce să se bată. Am lucrat mult, am stat şi 11 - 12 ore în teatru şi cred că am luat şi eu din energia şi tinereţea lor", este convins regizorul Radu Nichifor. Scenografia este realizată de un artist mai apropiat de vârsta personajelor, Sorana Ţopa, un artist tânăr foarte talentat, care a montat mult în ţară. Partea muzicală are o mai mică amploare, deşi există câteva melodii foarte cunoscute, una interpretată de Dan Spătaru şi cealaltă de Gianni Morandi, care va trezi amintiri unor spectatori, iar celor mai tineri le va demonstra perenitatea muzici bune.
Premiera se va juca în sala Studio pe 30 şi 31 mai, de la ora 18.00.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro