Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Ştiu ce-ai făcut astă-vară»: Jandarmeria Brăila, aproape 1.000 de misiuni în perioada iunie-august

* lucrătorii inspectoratului brăilean au avut o vară încărcată cu misiuni de asigurare şi menţinere a ordinii publice la diverse evenimente din municipiu şi judeţ * toamna a început cu alte misiuni, preponderent cele în zona şcolilor, alături de poliţişti

 

 

Jandarmii brăileni şi-au prezentat bilanţul pentru perioada verii, prin intermediul unui comunicat de presă. Astfel, aceştia au participat la aproape 1.000 de misiuni, pe lângă intervenţiile la sesizările venite prin 112 sau prin dispeceratul propriu şi pe lângă acţiunile în cooperare cu alte instituţii.

Concret, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au executat 151 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, cultural-artistice, religioase sau promoţionale ce s-au desfăşurat în municipiu şi judeţ, precum şi 813 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat cu poliţia în locurile şi mediile cu potenţial criminogen, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Bineînţeles, au fost identificate şi persoane certate cu legea, fiind aplicate 478 amenzi în valoare totală de 149.850 lei. În ceea ce priveşte infracţionalitatea, au fost constatate 37 de fapte de natură penală cu 48 de autori identificaţi.

O preocupare permanentă la nivelul unităţii a constituit-o prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, materializându-se în desfăşurarea a 82 de acţiuni în cooperare cu Poliţia, Serviciul pentru Imigrări Brăila, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, organele silvice, organele piscicole, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, cu scopul de a asigura un climat optim de ordine şi siguranţă în zona de competenţă teritorială a unităţii”, se menţionează în comunicatul de presă. Tot în aceeaşi perioadă, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică şi pe timpul desfăşurării examenului de Bacalaureat, alături de Poliţie.

Un alt domeniu important în activitatea jandarmilor brăileni este paza obiectivelor de importanţă deosebită, IJJ Brăila asigurând în prezent paza la 18 obiective aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Public, Ministerului Justiţiei şi structuri financiar-bancare, paza şi protecţia transporturilor speciale, de bunuri şi valori, corespondenţă clasificată, dar şi a conductelor magistrale de transport produse petroliere ce tranzitează judeţul Brăila”, se mai menţionează în comunicatul IJJ.

Deşi vara s-a terminat, activitatea jandarmilor continuă. Primele misiuni de toamnă sunt cele de menţinere a climatului de ordine şi siguranţă publică în zona şcolilor, alături de echipaje de poliţie. Scopul este acela de a preveni faptele care ar putea afecta siguranţa şi liniştea elevilor, cadrelor didactice şi procesului educativ.

“Reamintim pe această cale tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei Române prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte”, se încheie comunicatul de presă al Jandarmeriei Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii