Mergi la conţinutul principal

«Şoricel» a formulat apel împotriva condamnării

Nemulţumirea lui «Şoricel». După ce pe 6 aprilie, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe Cornel Amza zis "Şoricel", la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni închisoare în dosarul de proxenetism, acesta a formulat apel. Cauza va ajunge la instanţa superioară, care va decide condamnarea finală. Şi în celălalt dosar de trafic de persoane, în care "Şoricel" a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare, cap de listă la condamnaţi fiind chiar liderul grupării din Vărsătura, Radu Bogăţeanu, s-a formulat apel. Rămâne de văzut care vor fi pedepsele finale ce vor fi executate de interlopii proxeneţi. Sunt cam slabe şansele ca Amza sau ceilalţi membri ai grupării să scape cu pedepse prea mici.
După cum v-am informat, în martie 2015, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa interlopului Amza şi l-au luat pe sus. Anchetatorii au stabilit că în perioada 2012 - 2014, "Şoricel" a înlesnit practicarea prostituţiei, peste hotare, pentru trei tinere, prin care soţia şi amanta, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani. Încasările proxenetului au fost estimate la valoarea de 300.000 lei, din care 30.000 lei au fost ridicaţi de la domiciliul lui Amza în vederea cercetărilor. Datorită noului Cod penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, Vasilica Andrei şi Corina Veronica Amza, tinerele care au practicat "cea mai veche meserie din lume" pentru Cornel Amza, au scăpatde acuzaţii. Asta,pentru că legislaţia dezincriminează acum prostituţia. În schimb, proxenetul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro