Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Şoferi» impostori, sancţionaţi de poliţişti

• doi bărbaţi au fost depistaţi la volan, deşi nu deţineau permis de conducere • poliţiştii le-au întocmit dosare penale • un al treilea bărbat aflat în aceeaşi situaţie a murit, în weekend, după ce a intrat cu maşina într-un copac • un alt şofer a fost prins băut la volan

 

Doi bărbaţi care conduceau maşina, deşi nu aveau permis de conducere, s-au ales cu dosare penale din partea poliţiştilor, în weekend, iar un al treilea a murit după ce a intrat cu maşina într-un copac, în localitatea Viziru. Altor 40 de şoferi le-a fost suspendat dreptul de a conduce, după ce au fost prinşi de agenţii de la Rutieră încălcând regulile de circulaţie, la care se adaugă 9 certificate de înmatriculare retrase.

Deşi poliţiştii brăileni au acţionat în perioada 6-8 martie pe raza întregului judeţ, pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, se pare că ziua ghinionistă pentru mai multe persoane a fost 7 martie. Potrivit buletinului informativ, la data menţionată, în jurul orei 04:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Cireşu, în timp ce conducea un vehicul pe raza localităţii Surdila Găiseanca. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pentru a se stabili dacă bărbatul se afla sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat.

Totodată, conducătorul auto a fost transportat la spital, unde, de asemenea, a refuzat şi recoltarea unor probe biologice. Şoferul a fost condus la sediul Poliţiei, unde i s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Tot în ziua de 07 martie, ora 16.30, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Tufeşti, în timp ce conducea o maşină pe raza localităţii de domiciliu. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La aceste două cazuri, am putea adăuga şi accidentul produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, din localitatea Viziru, când un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Însurăţei, în timp ce conducea un autoturism pe DE 584, ar fi pierdut controlul asupra maşinii şi a ieşit în afara părţii carosabile, intrând într-un copac.
A rezultat decesul acestuia. În urma verificărilor efectuate, s-a constat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tot pe 7 martie, un şofer în vârstă de 65 de ani s-a urcat la volan, deşi consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost depistat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca, pe raza oraşului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,64 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un alt şofer a fost oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Tudor Vladimirescu, de către poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila. La volan se afla un tânăr de 21 de ani, din judeţul Vrancea, care transporta cu autoutilitara deşeuri metalice. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine documente de provenienţă pentru cantitatea de 950 de kg de deşeuri. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 3.370 de lei, iar bunurile, în valoare de aproximativ 500 de lei, au fost confiscate şi predate, pe bază de proces-verbal, unei societăţi de profil, în vederea valorificării.

Poliţiştii brăileni au mai acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, dar şi în şcoli pentru menţinerea siguranţei în unităţile de învăţământ şi în proximitatea acestora. Astfel, au fost organizate 17 acţiuni şi s-a intervenit la 143 de evenimente, dintre care 117 sesizate prin apel 112. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat pentru neregulile constatate 578 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 294.000 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii