Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Şcoala Altfel» scoate poliţiştii din nou la rampă

Şi în acest an, elevii brăileni sunt angrenaţi de poliţişti în activităţi intense pe linie rutieră, concursuri, aplicaţii şi demonstraţii, în cadrul Săptămânii "Şcoala Altfel". Acţiunile puse în scenă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, săptămâna viitoare, sunt menite să contribuie la formarea şi informarea cât mai atractivă a elevilor.
Elevii claselor primare au fost provocaţi la Concursul de machete pe teme rutiere "Micul pieton informat", la care s-au înscris 22 de clase de nivel primar, de la 11 unităţi de învăţământ.
În zilele de 18 şi 19 aprilie, în intervalul orar 10.00 - 12.00, copiii care au transpus într-o machetă principalele reguli de circulaţie, sunt aşteptaţi în Brăila Mall, să explice poliţiştilor ce înseamnă un mic pieton informat. Ziua de miercuri, 20 aprilie, organizată sub sloganul "Împlineşte visul copilului tău pentru o circulaţie sigură în Brăila!", este dedicată publicului brăilean, care va juriza creaţiile celor mici. Punctajul acordat de public reprezintă 50% din rezultatul final.
În ziua de joi, 21 aprilie, specialiştii IPJ, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Brăila Mall vor evalua lucrările elevilor, după criterii precum claritatea mesajului, originalitate şi aspect estetic. Se va întocmi apoi clasamentul final al concursului. Vineri, 22 aprilie, participanţii la concurs sunt aşteptaţi în Brăila Mall, la ora 10.00, pentru a primi recompense.
Un alt tip de activitate pregătit de poliţiştii brăileni îl reprezintă organizarea unor ateliere de prezentare a tehnicii poliţiei şi de promovare a profesiei de poliţist, în Parcul Monument din municipiul Brăila. Atelierele vor fi deschise în zilele de 20 şi 21 aprilie, în intervalul orar 10.30 - 12.30, fiind aşteptaţi peste 500 de elevi din judeţul Brăila. Poliţiştii vor prezenta tehnica şi echipamentele din dotarea Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciul şi Biroul Criminalistic, Serviciul Rutier. Va fi promovată şi oferta educaţională a şcolilor de poliţie, în cadrul Campaniei "Şi TU poţi deveni POLIŢIST!".

 
Categorie articol: 

Comentarii