Mergi la conţinutul principal

«Întâmplări cu bunici despre câini şi pisici»

Vacanţă de o săptămână în Polonia! Asta îi aşteaptă pe brăilenii care se înscriu în concursul de colaje şi desene "Întâmplări cu bunici despre câini şi pisici" şi vor obţine punctajul cel mai mare. Miza acestui concurs este promovarea adopţiilor de câini fără stăpân din adăposturile brăilene. Startul înscrierilor s-a dat pe 19 februarie, iar gongul final se va da duminică, pe 8 martie. 

La concurs pot participa echipe formate dintr-un copil de 6-14 ani şi un senior de peste 50 de ani din familia copilului sau de la şcoala unde învaţă acesta. Clasamentul general este influenţat de numărul de adopţii şi de numărul de like-uri obţinut de fiecare lucrare postată pe facebook. "Participanţii nu au obligaţia să adopte, ci să convingă rudele, prietenii, vecinii, cunoştinţele să adopte legal un câine fără stăpân. Concursul face parte din campania «Mai puţini câini pe stradă» şi îşi propune ca prin acţiuni succesive să convingă cetăţenii, organizaţiile locale, instituţiile publice din Brăila, că împreună putem rezolva o problemă a comunităţii dacă într-adevăr dorim acest lucru ", a transmis într-un comunicat de presă Viorica Alexandru, preşedintele Asociaţiei "Iniţiativa Cetăţenilor Seniori" Brăila. Important de menţionat este că acest proiect va fi valid doar dacă se vor înscrie minim 50 de echipe cu câte o adopţie confirmată de SUPAGL Brăila până pe 10 martie.

Bilete la teatru, o cină la restaurant, ghiozdane şi multe alte premii

Participanţii trebuie să ştie că pot câştiga zeci de premii importante, precum o excursie de o săptămână cu echipa proiectului în Polonia, un ghiozdan cu un set complet de rechizite şi bilete la teatru, toate acestea ca premiu special. Câştigătorii locului I vor primi colecţia "Vechi taine gospodăreşti", un ghiozdan cu un set complet de rechizite şi bilete la teatru, cei de pe locul al II-lea vor primi un ghiozdan cu un set complet de rechizite, o colecţie de DVD-uri muzicale, volumul "Alimente contra boli" şi bilete de teatru, iar clasaţii pe locul al III-lea vor câştiga un ghiozdan cu un set complet de rechizite, o cină în familie la un restaurant local şi bilete la teatru. Alte 10 menţiuni mai sunt puse în joc pentru cei care nu s-au clasat pe primele trei poziţii. Aceştia din urmă vor primi bilete la teatru. Mai trebuie spus că la ceremonia de premiere, toţi concurenţii vor primi certificat de "Bună purtare civică", iar lucrările vor fi expuse la Bilbioteca Judeţeană "Panait Istrati". Din juriul concursului va face parte şi medicul veterinar Marian Căpăţână. Organizatorii acestui concurs "Întâmplări cu bunici despre câini şi pisici" sunt Asociaţia "Iniţiativa Cetăţenilor Seniori", Primăria Municipiului Brăila, Uniunea Judeţeană a Seniorilor Brăila, iar partenerii locali sunt SUPAGL şi Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati". Partenerii europeni sunt "West Midlands Tomorrow - UK, "Confidence" - Bulgaria, "ToTuToTam" Polonia şi "Afyon" -Turcia.
Potrivit celor mai recente informaţii furnizate de primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, după aprobarea taxei de adopţie la distanţă, de aproape 100 de lei, 20 de brăileni au semnat o astfel de procedură şi au devenit stăpâni la distanţă. În plus, oficialul a mai spus că o asociaţie din Brăila ar fi interesată să adopte la distanţă alţi 40 de câini.
Informaţii suplimentare despre concurs veţi găsi pe pagina www.facebook.com/maiputinicainipestrada sau prin e-mail: valexa2do@yahoo.com.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro