Mergi la conţinutul principal

«În 2016 vreau medalii la europene şi la mondiale», spune Alexandru Gheorghe Stoian, liderul secţiei de kaiac canoe de la CSM Brăila

 Iar recompensa aceasta vine după ce sportivul pregătit de antrenoarea emerită Florentina Ion, a devenit vicecampion european de juniori la canoe 4 - 500 m, iar la canoe 2 - 500 m s-a clasat pe locul al patrulea. Stoian şi-a îndeplinit visul de a cuceri o medalie internaţională şi putea să se regăsească şi pe lista premiaţilor de la Campionatul Mondial dacă antrenorii lotului naţional i-ar fi acordat şansa de a participa, pe care o merita dealtfel. Canoistul se află deja în cantonament cu lotul naţional pentru a pregăti sezonul competiţional 2016, însă înainte de a pleca a vorbit despre performanţele realizate dar şi despre ceea ce şi-a propus pentru anul în curs.

- Cum caracterizezi sezonul 2015?
- Unul bun dacă ţinem cont de faptul că am reuşit să devin vicecampion european de juniori şi am fost la un vârf de barcă de a doua medalie la canoe 2 - 500 m împreună cu Marius Milu de la Orşova. Este al doilea rezultat ca valoare în Brăila în 2015 însă el a trecut neobservat de autorităţile locale. La Campionatul Naţional de kaiac canoe am o medalie de argint la canoe 1 - 200 m şi una de bronz la canoe 1 - 4000 m.
- La mondiale nu ai participat?
- Am fost în lot până pe ultima sută de metri. La competiţia pentru selecţie am mers foarte bine însă la mondiale a mers altcineva. Antrenorii au favorizat alţi sportivi iar România a pierdut o medalie la canoe 4 - 500 m în favoarea echipajului din Rusia. Cu mine în barcă i-am bătut pe ruşi la europene, însă la modiale nu am ajuns. Ceilalţi trei sportivi pe mine mă doreau în barca lor dar nici acest aspect nu a contat. Abia după ce s-a pierdut medalia, antrenorii şi-au dat seama de greşeala făcută însă era prea târziu.
- Când reîncepi antrenamentele?
- Deja de pe 4 ianuarie sunt în cantonament. Vacanţa a fost scurtă, am fost într-o excursie la munte, m-am întâlnit cu prietenii dar totul este acum de domeniul trecutului. Am început antrenamentele pentru anul în curs, unul cu multe competiţii internaţionale.
- Ce-ţi propui pentru 2016?
- Cu un an în urmă mi-am dorit o medalie internaţională, am obţinut-o, acum vreau să ridic un pic ştacheta, îmi doresc titlul naţional la juniori. Ştiu că va fi greu, că mă voi lupta cu adversari puternici de la Dinamo, Steaua, Orşova, dar cu multă muncă obiectivul poate fi realizat. De asemenea vreau medalii la tineret şi la seniori dacă se va putea. Pe plan internaţional vreau medalii la Campionatul European şi la Campionatul Mondial, competiţii care, din câte ştiu vor avea loc în Belarus şi Bulgaria.
- Rezultatele tale nu au atras atenţia marilor cluburi din România?
- Sunt cluburi care ar dori să mă transfere, oferte clare nu au venit până acum. Deocamdată toată atenţia mea este îndreptată spre competiţiile de obiectiv, europenele şi mondialele, după aceea voi avea timp să mă gândesc şi la un eventual transfer.
- Unde ţi-ai dori să ajungi?
- Cu inima aş alege Steaua, este un club puternic, am prieteni acolo, însă toate aceste lucruri le vom discuta la finalul sezonului competiţional.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro